11 schattige ideeën om de tuin te versieren met creatief gerecyclede houten ladders

door Natasja

21 Juli 2022

11 schattige ideeën om de tuin te versieren met creatief gerecyclede houten ladders
Advertisement

Iedereen moet wel eens een ladder gebruiken om in huis of in de tuin te werken, en vooral in oudere huizen kan er nog ergens een ladder staan die niet meer veilig is om te gebruiken, maar die kan worden hergebruikt als inrichtingselement voor de tuin.

Als ze oud en onveilig worden, vooral de oude houten ladders, is het een goed idee om er niet op te klimmen, omdat ze het gewicht van een persoon niet kunnen dragen. Maar waarschijnlijk zijn ze nog sterk genoeg om het gewicht te dragen van een paar bloempotten, of misschien vogelhuisjes. Bekijk de foto's hieronder om het juiste idee te vinden waarmee je de oude werkladder kunt recyclen.

Advertisement

De dubbele trap, die een verticale zijde hebben, worden perfecte steunen om uit te rusten met bloembakken in plaats van afzonderlijke treden. Klaar om zelfs balkons, veranda's en terrassen te verfraaien!

Advertisement

Een oude houten trap en een paar plantenpotten op elke trede (die breed genoeg is) volstaan om de tuin een mooie rustieke en interessante toets te geven.

Bij het opknappen van deze trappen om ze geschikt te maken voor gebruik buitenshuis, d.w.z. om ze bestand te maken tegen vocht, zon en verwering in het algemeen, kan je ook verschillende combinaties uitproberen. Zoals ze in verschillende kleuren verven, of treden verwijderen zodat er maar een paar overblijven.

Een beetje zoals bepaalde planken of rekken in huis, zijn de treden van deze hergebruikte trap een ideale plaats om niet alleen vetplanten te plaatsen, maar ook planten met een hangende groeiwijze.

Als de ladder smalle sporten heeft, kun je die gebruiken als stangen om metalen emmers aan vast te haken: dat worden de potten om met planten te vullen!

Advertisement

Maar als je echt een rustiek idee wilt, waarom plant je de plantjes dan niet in gerecyclede houders, zoals oude blikken misschien?

Hoe meer je ze verfijnt en afwerkt, hoe meer het prachtige elementen worden om te decoreren, minder rustiek en misschien meer shabby chic.

Advertisement

Dubbele trappen kunnen ook worden gebruikt als steunen voor lange rekken: nog meer ruimte om potten en plantenbakken neer te zetten!

En bedenk eens hoeveel ruimte je zou hebben als je twee ladders samen zou gebruiken, verbonden door precies dezelfde massieve, lange houten planken.

Advertisement

En vergeet nooit dat je deze trappen/bloembakken kunt versieren met lichtdraden, waardoor je buitenhoekje echt magisch wordt!

Heb jij al eens ladders gerecycled om de tuin te versieren?

Advertisement