11 uitstekende voorbeelden van recycling om je tuin een vintage tintje te geven door hem te verfraaien met oude voorwerpen

door Natasja

31 Juli 2022

11 uitstekende voorbeelden van recycling om je tuin een vintage tintje te geven door hem te verfraaien met oude voorwerpen
Advertisement

Het is niet altijd gemakkelijk om enkele vintage voorwerpen harmonieus te integreren in de inrichting van een huis, maar in een tuin wordt het bijna vanzelfsprekend: veel oude en misschien zelfs verroeste of anderszins versleten voorwerpen kunnen met behulp van planten en bloemen weer tot leven worden gewekt, samengevoegd in artistieke opstellingen met een onweerstaanbaar rustiek tintje.

Emmers, gieters en metalen voorwerpen, maar ook oude meubels die in huis geen plaats meer zouden vinden, en zelfs spiegels kunnen van de tuin een mysterieuze en betoverende plek maken. Laat je inspireren door creatieve recyclingideeën om je tuin te verfraaien zoals je hieronder ziet. 

Oude, door roest aangetaste, zware en oncomfortabele kruiwagens zijn het niet waard om opgeknapt te worden, maar het zou jammer zijn om ze niet als plantenbakken te gebruiken: ze zien eruit alsof ze ervoor geboren zijn!

Advertisement

Gegalvaniseerde metalen bakken en gieters kunnen artistieke composities creëren die in elke tuin kunnen worden gebruikt, misschien om de meest anonieme hoekjes te verfraaien.

Een regenketting bestaande uit vele theepotten achter elkaar, die het water vervolgens naar een grote bekervormige pot op de bodem leiden: het is kunst in wisselwerking met de natuur door middel van creatieve recycling!

Als je een paar muren hebt die tegen water beschermd zijn, kun je oude deursloten met knoppen ophangen, en daaraan kun je bijvoorbeeld bossen bloemen of kruiden laten drogen.

Elke stevige houten kist of krat kan worden voorzien van haarspeldpoten, die zo populair zijn in hedendaags design, en een originele plantenbak worden.

Advertisement

Anders kun je oude gietijzeren naaimachines recyclen als onderstellen voor tafels en heel veel van andere tuinmeubels!

Een groot metalen wagenwiel dat wordt gebruikt als voetstuk om de drinkbak voor vogels op te bevestigen: mooi en nuttig.

Advertisement

Een omgekeerde lampenkap ondersteunt een geëmailleerde metalen schaal, en je hebt een plantenbak voor vetplanten of misschien zelfs bloeiende bollen.

Een katrol en twee metalen emmers: een originele hangende plantenbak die je na kunt maken.

Advertisement

Als je je tuin magischer en mysterieuzer wilt maken: verras de bezoekers met een vintage spiegel in het gebladerte van een of andere plant of boom!

Oude bedden, wiegjes, bankjes en nog veel meer: vintage meubels, zelfs als ze nog maar een metalen frame zijn, kunnen tuinmeubels worden!

Vind je het ook mooi om je tuin in te richten met vintage details?

Advertisement