8 miniatuurtuintjes met vetplanten die je absoluut onweerstaanbaar zult vinden

door Natasja

16 Juli 2022

Advertisement

Vetplanten zijn mooi en gemakkelijk te kweken en lenen zich uitstekend voor het maken van miniatuurtuintjes, ideaal als buitendecoratie maar ook als origineel cadeau-idee. Bovendien vereisen deze groene meesterwerkjes geen grote handvaardigheid en kunnen ze worden gemaakt van alledaagse voorwerpen zoals vergieten of fruitkistjes, maar ook van oude stoelen, kapotte potten, lijsten.

Het belangrijkste is om potgrond voor vetplanten te gebruiken en, waar mogelijk, een grindsubstraat aan te brengen om stagnatie van het water te voorkomen. Wat de soorten betreft, kies de soorten die het best passen bij het soort tuin dat je wilt maken, rekening houdend met de grootte, de vorm, de kleur en niet in het minst je persoonlijke smaak. Kijk maar eens naar deze 8 onweerstaanbare ideeën.

Advertisement

Heb je een oude houten fotolijst? Gooi hem niet weg, maak er een mooie wandplantenhouder van. Plaats gewoon een net op de lijst, doe er potgrond in, snijd het net op een paar plaatsen uit en steek er de vetplanten in, door verschillende soorten af te wisselen.

Advertisement

Ook stoelen die je niet meer gebruikt, lenen zich voor de originele metamorfose. Je kunt de stoel volledig bedekken met vetplanten en hem in een strategische hoek van de tuin plaatsen. Hij zal zeker niet onopgemerkt blijven.

Heb je een creatieve geest? Neem 2 terracotta potten, een grotere en een kleinere. Vul de grote pot met witte kiezelstenen en zet de andere pot er bovenop. Laat de vetplantjes uit de kleinere pot tevoorschijn komen alsof het bloemen zijn.

Met een oude, kapotte pot kun je een heel origineel minituintje maken. Neem wat potjes, vul ze met potgrond en zet er de vetplantjes in. Plaats de potjes in de gebroken pot, verschillende soorten om en om.

thehappyhousie.porch.com

Houten kisten zijn bijzonder veelzijdig en je kunt ze ook gebruiken om miniatuurtuintjes te creëren. Het enige wat je hoeft te doen is een net binnenin te bevestigen en de gekozen vetplanten erin te plaatsen; vervolgens hang je de kist aan de muur of plaats je hem in de tuin.

Advertisement

Wil je een mini-tuintje om aan je deur te hangen? Koop 20 terracotta potjes en bevestig ze aan een ijzerdraadkrans. Steek in sommige potjes mos en vetplantjes en zet ze vast met spelden. De krans is klaar.

gardentherapy.ca

Hier is een ander zeer veelzijdig materiaal, houten pallets. Pak er een, verf hem in je favoriete kleur, leg er een matje mos op en vervolgens de vetplantjes, zet ze vast met een beetje hete lijm.

Advertisement

Van vergiet tot prachtig miniatuurtuintje. Er is heel weinig nodig: een vergiet, een stuk nylon op maat, potgrond en vetplantjes. Bekleed de binnenkant van het vergiet met nylon door een paar kleine gaatjes te maken, voeg potgrond toe en tenslotte de planten. Je hoeft eigenlijk alleen maar te experimenteren met deze ongelooflijke ideeën.

Advertisement