Droomterrassen: 12, de een nog mooier dan de andere, ideeën voor betoverende ontspanningsruimtes buiten

door Natasja

13 Juli 2022

Droomterrassen: 12, de een nog mooier dan de andere, ideeën voor betoverende ontspanningsruimtes buiten
Advertisement

Comfortabele zithoeken, eethoeken in de open lucht, misschien met een panoramisch uitzicht op de omgeving: terrassen worden de meest geliefde ruimten van het huis zodra de temperaturen het toelaten om er de dagen en avonden door te brengen, alleen of in gezelschap. En hoewel het ongetwijfeld waar is dat soms het absolute minimum volstaat om ze bruikbaar te maken (een tafel, stoelen, een bank of fauteuils, zelfs zeer goedkope), is het ook waar dat de mogelijkheid om ze op een meer verzorgde en mooie manier in te richten een heel ander esthetisch, maar ook functioneel, effect heeft.

Hieronder vind je veel verschillende voorbeelden van betoverende terrassen voor elk wat wils.

Advertisement

Twee verschillende zithoeken, één met donkergrijze rotan banken en de andere met bijpassende banken en fauteuils in een lichtere kleur. Alles is homogeen gemaakt door de witte kussens en parelgrijze tapijten, en er is geen gebrek aan planten (allemaal in witte pothouders, zij het van verschillende modellen) en lantaarns: klaar om veel vrienden te ontvangen!

Advertisement

Honingkleurig hout en taupe kussens: eenvoudige constructies die ook van pallets gemaakt zouden kunnen worden, en geschikt voor veel verschillende contexten. Indien gewenst, kunnen ze opgevrolijkt worden met kleurrijke plaids en kussens!

Als je van felle kleuren houdt, is dit kleurrijke Mumbai terras echt een boho-inspiratie om te bewonderen, met veel planten om het koel en aangenaam te maken

Een echte buitenlounge: een grote eettafel met comfortabele fauteuils en een kleine bank op wat waarschijnlijk de koelste kant van het terras is. Modern en comfortabel.

Ook een paar kussens en een paar verhoogde plantenbakken kunnen al genoeg zijn om het terras met weinig geld om te toveren. Je creëert een kleine groene muur, misschien lekker ruikend, met planten, en daarnaast zullen de grondmatrassen op natuurlijke wijze zeer comfortabele sofa's vormen.

Advertisement

Met houten kisten, of constructies die hun vorm namaken, kun je gemakkelijk een klein verhoogd platform creëren (dat misschien ook als opbergelement zal fungeren!) waar je je ontspanningsruimte kunt inrichten. Voor schaduw: schermen, doeken, gazebo's of ook matten!

Ergens tussen een Zen-tuin en een buitenwoonkamer: witte steentjes en grotere stenen, met planten en zones bedekt met houten tegels om de tafel en de fauteuil neer te zetten. Zeer verfijnd en modern.

Advertisement

Je kunt dan vaste afdekkingen installeren, zoals verschillende soorten pergola's: naast het klassieke rustieke hout of smeedijzer kun je ook modernere modellen gebruiken, of zelfs glazen overkappingen die tegen de regen beschermen.

Als het terras aan zee ligt en er geen strenge winters zijn, zorgt een klimplant langs de pergola voor beschutting, en witte gordijnen sluiten de zijkanten af.

Advertisement

Zelfdragende constructies zijn ook erg mooi!

Advertisement

Wat dacht je van een Japanse tuin in de hoek van het terras?

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement