7 handige accessoires om je badkamer schoon en netjes te houden

door Natasja

06 Juli 2022

7 handige accessoires om je badkamer schoon en netjes te houden
Advertisement

De badkamer is een van de moeilijkste ruimten om goed schoon te houden, en ervoor zorgen dat hij altijd netjes is vereist ook voortdurende aandacht. Je moet zeker moeite doen om het regelmatig schoon te maken, maar het is ook waar dat je jezelf daarbij kunt helpen met de juiste hulpmiddelen.

Er zijn namelijk diverse gadgets en accessoires die kunnen worden aangeschaft (of misschien kan je er inspiratie uit halen voor DIY werkjes) die precies dienen om een aantal noodzakelijke badkamer schoonmaakklussen met minder gedoe en meer efficiëntie uit te voeren. Hier zijn enkele van de meest populaire op sociale media.

Advertisement
Amazon

Amazon

Een wc-borstel met een flexibele punt, zodat hij ook tot een bepaald punt in de afvoer kan gaan en ervoor kan zorgen dat de reiniging goed gebeurt: als het echt moet, kun je het maar beter grondig doen! Er zijn ook kits op de markt met verschillende borstels, afhankelijk van de delen van het toilet die moeten worden gereinigd.

Advertisement
Amazon

Amazon

Een stop voor de afvoer van de gootsteen, douche of badkuip die ervoor zorgt dat al het haar dat erin terechtkomt ook echt wordt opgevangen: nog zo'n smerig werkje dat wordt gedaan zonder dat je met tangen, haken en dergelijke moet gaan vissen naar alle slierten die in de afvoer achterblijven!

Amazon

Amazon

Nogmaals haar: er zijn borstels die moeilijk goed schoon te maken zijn, zelfs als je het haar eruit knijpt en trekt. Sommige mensen nemen hun toevlucht tot een soort DIY voering met papieren zakdoekjes, maar dat is extra verspilling wanneer er hulpmiddelen zijn die één keer kunnen worden gekocht en voor altijd kunnen worden gebruikt, zoals kammen die speciaal zijn gemaakt om haren van borstels af te schrapen. Ze werken ook met de zachte borstels die je gebruikt om haar uit kleren of bekleding te verwijderen!

Amazon

Amazon

Puimsteen: je gebruikt het natuurlijk voor pedicures, maar het is ook handig voor het verwijderen van hardnekkige vlekken uit sanitair, zoals kalkaanslag. Dus puimsteen gemonteerd op handgrepen wordt super praktisch.

Amazon

Amazon

Een kruidenrek met meerdere niveaus voor de kast kan je helpen om alle cosmeticaproducten in de badkamer te ordenen!

Advertisement
Amazon

Amazon

Zeepbakjes: sommige zijn werkelijk prachtige decoratieve voorwerpen, maar ze besparen ons niet altijd het gedoe van zeepresten van het schoteltje te moeten verwijderen. Verder vindt niet iedereen het water waarin de zeep drijft fijn. Het is beter om het weg te laten lopen en het grootste deel van de vloeistof meteen in de wastafel te laten vallen, en er zijn speciale zeepbakjes met een tuitje dat het allemaal naar de gootsteen afvoert. Sommige zijn gemaakt van siliconen en kunnen in een handomdraai worden gewassen.

Amazon

Amazon

Een toiletrolhouder met een handig plankje waar je op kunt leggen wat niet naast het toilet past!

Zulke dingen kunnen zeker van pas komen, vind je ook niet?

Advertisement