Laundry stripping: het diep reinigen van het tapijt waarbij overmatig vuil vrijkomt op TikTok

door Natasja

29 Juni 2022

Laundry stripping: het diep reinigen van het tapijt waarbij overmatig vuil vrijkomt op TikTok
Advertisement

De trend van "laundry stripping" is helemaal in op TikTok: het gaat om het weken van kleding of huishoudlinnen, met schoonmaakmiddelen gemengd, zodat al het vuil dat zelfs normale wascycli niet kunnen verwijderen, uit de stoffen komt. Letterlijk betekent de Engelse uitdrukking "was strippen".

Ook tapijten, die in feite tot de moeilijkst te wassen artikelen behoren, worden aan de groeiende lijst van dergelijke experimenten toegevoegd. Een van de vele accounts die het strippen van de was hebben geprobeerd, is @gentleawakening, die de techniek uitprobeerde met een groot opgerold tapijt dat hij - zoals gebruikelijk in deze video's - in de badkuip liet weken. Lees verder voor meer informatie.

Advertisement
@gentleawakening/TikTok

@gentleawakening/TikTok

De in het warme water opgeloste producten zijn: 2 wasmiddeltabletten, 1 kopje waspoeder, 1 eetlepel vlekkenverwijderaar met actieve zuurstof, wassoda kristallen, 1 maatschepje geparfumeerde wasparels.

Na het gieten en mengen in de badkuip, leg je het tapijt (noodzakelijkerwijs een beetje opgevouwen) en schud het zoveel mogelijk, zodat het doordrenkt raakt met water, en de schoonmaakmiddelen beginnen te werken. Al na een paar minuten begint het water donker te worden, en het wordt steeds troebeler naarmate de tijd verstrijkt. Je kunt het hier (https://www.tiktok.com/@gentleawakening/video/6912973810060758274) zien.

In de verschillende video's over het strippen van de was, gebruik je echter niet noodzakelijk al deze ingrediënten samen. Je moet altijd stoffen mengen die geen gevaarlijke reacties veroorzaken. En in het bijzondere geval van tapijten, die van zeer fijne garens kunnen zijn gemaakt, is het altijd van essentieel belang eerst na te gaan welke soort wasmiddelen of andere ingrediënten voor het wassen kunnen worden gebruikt.

Soms wordt voor deze grondige reiniging gebruik gemaakt van wasmiddel, baking soda of borax. Wat nooit lijkt te ontbreken is actieve zuurstof vlekverwijderaar.

Let er ook op dat je aan het einde van deze procedures enige tijd zult moeten besteden aan het grondig reinigen van de resten die op de bodem van de badkuip achterblijven!

Heb je al een van deze was strippenexperimenten geprobeerd?

Advertisement