Gebruik planten in huis om charmante groene hoekjes in te richten

door Natasja

29 Juni 2022

Gebruik planten in huis om charmante groene hoekjes in te richten
Advertisement

Planten behoren tot de beste bondgenoten als het gaat om het inrichten van de woning: het zien van groen in huis is op zichzelf al gunstig voor je stemming, productiviteit en zelfs gezondheid, en bovendien is het verzorgen ervan therapeutisch. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze met al hun vormen en kleuren, alsook met de manieren waarop ze in huis kunnen worden opgesteld (hangend, rustend op meubelen en diverse dragers,...) een designelement vormen dat nooit over het hoofd mag worden gezien of mag worden onderschat.

Dus als je al een paar potten in huis hebt of van plan bent planten te gaan kopen, kijk dan eens in welke hoekjes je het beste een kleine groene oase binnenshuis kunt creëren. Je kunt inspiratie opdoen uit de onderstaande ideeën!

Advertisement

De planten zullen beslissen... In iedergeval een beetje! Houd rekening met hun groei en de benodigde ruimte en je vindt de beste manier om de ruimte in te delen: muurbeugels, planken en hoge krukjes voor de planten waarvan de bladeren naar beneden hangt, lagere pothouders voor planten die een breed bladerdek creëren of die helemaal omhoog groeien, en hogere pothouders voor kleinere planten die anders tussen de andere niet te zien zullen zijn.

Advertisement

Krukjes, tafeltjes, stoelen, planken, open meubelen: je kunt werkelijk alles gebruiken om een oase in huis te creëren.

En het coördineren van het materiaal of de kleuren van de potten waarin de planten staan helpt om een esthetische uniformiteit te creëren die de algehele stijl van de kamer ten goede komt, maar soms word je afgeleid door de ontelbare vormen en kleuren van de bladeren of bloemen, en dan kunnen de potten op de achtergrond raken - het is een kwestie van smaak!

Het belangrijkste is natuurlijk dat de planten in het gedeelte van het huis staan waar ze de nodige hoeveelheid licht krijgen. Houd vervolgens rekening met de verschillende vereisten inzake temperatuur, vochtigheid en bescherming tegen tocht.

Sommige soorten, vooral onder de vetplanten, zijn ware levende sculpturen die perfect passen bij wie van een minimalistische inrichting houdt.

Advertisement

Wat als de plant met het hangende gebladerte de zwaartekracht trotseert? Gebruik een steeds hoger geplaatste steun om het gebladerte omhoog te trekken!

En waarom zou je de planten niet gebruiken om de scherpe hoeken van de kamers te versieren!

Advertisement

Als je geen idee hebt welke pothouder je moet gebruiken, kan het bijna niet misgaan met houten boomstammen. Naargelang ze al dan niet nog de schors hebben, of ook al dan niet geverfd zijn, zullen ze bij verschillende interieurstijlen passen.

Oude stammen en bijzondere gevormde takken kunnen een groene hoek verrijken waar weinig potten stonden en een aantrekkelijke compositie creëren.

Advertisement

En met open meuben creëer je verticale binnentuinen!

Als er in huis geen plaats is of het te donker is, is er altijd nog het balkon!

Hoe richt jij je groene hoekje thuis het liefst in?

Advertisement