Badkamervloeren: is het beter om ze met de hand schoon te maken in plaats van met een dweil? Volgens deze TikTok-er wel

door Natasja

26 Juni 2022

Badkamervloeren: is het beter om ze met de hand schoon te maken in plaats van met een dweil? Volgens deze TikTok-er wel
Advertisement

Een dweil of mop van katoen, van microvezel, plat, rond... Iedereen heeft een favoriet, mede afhankelijk van het materiaal waarmee de te reinigen vloer is bekleed, en misschien zelfs een favoriet merk. We gebruiken de dweil om de vloer van het hele huis schoon te maken, maar is dat altijd de beste oplossing voor elke kamer?

Een zeer bekend schoonmaakaccount op TikTok, dat van Vanesa Amaro, suggereert van niet, of beter gezegd, niet als het gaat om de badkamervloer. In dat geval beveelt de vrouw een methode aan die, zo verzekert ze, veel meer vuil verwijdert dan een dweil met een stok die staand wordt bediend.

via @vanesamaro91/TikTok

Advertisement
Tutorial via @vanesamaro91/TikTok

Tutorial via @vanesamaro91/TikTok

Wat is de beste manier om de badkamervloer precies schoon te maken volgens deze beroemde TikToker? Doe het gewoon met de hand, d.w.z. door op de grond te knielen en de vloer met keukenpapier af te vegen.

In de TikTok-video (https://www.tiktok.com/@vanesamaro91/video/7018326346896051461) zien we dat de vrouw eerst een middel op de vloer spuit - het is een ontvetter die speciaal voor de badkamer is ontworpen, met een muntgeur. Vanesa Amaro zorgt ervoor dat het een aangename geur in de kamer achterlaat, dus een in de winkel verkrijgbaar of DIY equivalent zou werken.

De volgende stap is gewoon op de vloer te knielen en (met handschoenen aan) met wat papier te wrijven om het grootste deel van het vuil op te nemen (haren, hoopjes stof en dergelijke), en vervolgens verder te schrobben om de rest van het vuil te verwijderen en de vloer te doen glanzen. Als je wel een soosterse films of tv-series hebt gezien, schrobben veel mensen de vloer van het hele huis op deze manier, zonder met een dweil te staan, maar buigend over de vloer en hard werkend. Is het gewoon een kwestie van andere gewoonten, of is het een methode die echt efficiënter is?

Uiteraard is het een veel inspannender methode, en Vanesa geeft zelf aan dat "waar mogelijk" deze methode de voorkeur verdient: als het voor iemand onmogelijk is door gewrichtsmobiliteit, is de goede oude dweil met een stok meer dan prima, of hij nu rond of plat is! Zeker wanneer er geen fysieke problemen zijn om op de vloer te bukken, kan dichter bij de vloer komen en met deze methode werken uiteindelijk meer merkbare resultaten opleveren.

En in dat geval zouden er alleen nog wat vraagtekens kunnen worden geplaatst bij de eco-duurzaamheid van het proces: veel papier verbruiken is nooit een milieuvriendelijke handeling. Maar je kunt dit probleem oplossen door je toevlucht te nemen tot oude vodden of microvezeldoeken van het iets ruwer soort, die kunnen worden gewassen en steeds opnieuw worden gebruikt!

Welke methode verkies jij om de vloer in de badkamer schoon te maken?

Advertisement