Laat kunstbloemen groter lijken en ontdek hoe je ze lekker kunt laten ruiken met eenvoudige trucs

door Natasja

24 Juni 2022

Laat kunstbloemen groter lijken en ontdek hoe je ze lekker kunt laten ruiken met eenvoudige trucs
Advertisement

Verse bloemen of kunstbloemen? Het is een kwestie van smaak, maar ook van praktisch nut. Er zijn mensen die er niet van houden van het idee om het huis te versieren met bloemen die al dood zijn en alleen maar zullen verwelken, en er zijn er die niet houden van de aanblik van kunstbloemen waarvan je kunt zien dat ze nep zijn, en die niet eens een aangename geur afgeven zoals veel echte planten.

Als het probleem met kunstbloemen echter alleen dat is, kan het gemakkelijk worden verholpen: als je eenmaal een beetje hebt geïnvesteerd in het zoeken naar echt uitziende en goed gemaakte kunstbloemen, kun je ze zelfs een beetje vormen om ze beter open te laten gaan als ze te gesloten lijken. En dan kunnen die ook nog eens lekker ruiken! Lees verder om enkele TikTok's trucs te ontdekken.

Advertisement

Bloemen modelleren

Bloemen modelleren

@nottheworstcleaner/TikTok

Het gebeurt soms dat de bloemblaadjes van kunstbloemen iets te dicht zijn, zoals die van een plant die nog niet goed in bloei staat. Proberen ze met je handen alleen te openen lukt niet, maar er is een eenvoudige truc om ze zo te vormen dat ze open blijven, en soms zien ze er zo veel mooier uit.

Een TikTok-account, @nottheworstcleaner (https://www.tiktok.com/@nottheworstcleaner/video/7095843111301025029), laat dit ook zien, en het is een van zijn favoriete trucs om thuis toe te passen: het houdt allemaal in dat je een föhn neemt en die in de richting van de bloem richt. Ga met het mondstuk van de föhn niet te dicht bij de bloem en ook niet op één plek: net zoals je doet wanneer je je haar snel droogt, schud de föhn een beetje en verwarm de bloem. Na een paar seconden vorm je de bloemblaadjes met je handen om ze te openen en föhn je ze snel weer droog. Ze zullen er heel anders uitzien!

Advertisement

Geurende bloemen

Geurende bloemen

@squeakygemclean/TikTok

Beter dan parfumverstuivers, kunstbloemen! Aangezien we hebben om het huis te versieren, waarom zou je ze ook niet gebruiken om de kamer op een subtiele manier lekker te laten ruiken? Er zijn verschillende manieren om dit te doen, en je kunt er ook een paar zien op TikTok van het @squeakygemclean account (https://www.tiktok.com/@squeakygemclean/video/7051625164991253765).

  • Met een DIY spray: giet in een spuitfles water (gedestilleerd is het beste, maar gewoon water is ook goed) en dan een dopje van een geurproduct dat je lekker vindt. In de video wordt een geconcentreerd ontsmettingsmiddel met etherische oliën gebruikt, maar sommige mensen gebruiken ook een druppel wasverzachter. Je kunt natuurlijk ook een paar druppels van een of meer essentiële oliën naar keuze gebruiken. Verstuif het af en toe op de bloemen, eventueel onmiddellijk nadat je de stof eraf hebt gehaald met de stofzuiger, om te genieten van de frisse, schone geur.
  • Met wasverzachtervellen: ook die hebben een aangename geur, waardoor het huis nog frisser en schoner ruikt. Steek er één (of zelfs meer dan één, als het de bloemen zijn die al in de droger zijn gebruikt, maar nog wel een beetje geuren) in de vaas, want kunstbloemen hebben toch geen water nodig!

Dit zijn heel eenvoudige trucs, maar ze zijn de moeite waard om te proberen!

Advertisement