"Niet met eten spelen" maar misschien kan je er kunstwerken van maken!

door Natasja

20 Mei 2022

"Niet met eten spelen" maar misschien kan je er kunstwerken van maken!
Advertisement

Maleen Mac is een moeder die, zoals velen, haar zoon heeft moeten overtuigen om groenten en ander minder geliefd voedsel te eten: een taak die soms zeer stressvol blijkt te zijn. Sommigen lossen het op met spelletjes en beloftes van beloningen, terwijl anderen, zoals Maleen, een creatieve oplossing bedenken: schoollunches maken die kleurrijk en leuk zijn om naar te kijken. Dit resulteerde in een aantal werkelijk fantasierijke composities, waarbij de ingrediënten als kunstmateriaal worden gebruikt om werkelijk van alles te tekenen.

Er zijn dieren, tekenfilmfiguren en zelfs kunstwerken: uiteindelijk werd het ook een creatieve activiteit die Maleen deelt op zijn sociale kanalen, waar je de voortgang van haar werken kunt zien. Het is niet gemakkelijk om het juiste evenwicht te vinden tussen evenwichtige, gezonde ingrediënten en de ingrediënten die nodig zijn om haar eetbare illustraties te voltooien, maar de resultaten zijn een plezier om te zien, en zeker leuk om te eten!

Advertisement

Rijst, vleesspiesjes, wortelschijfjes in de vorm van bloemetjes: samen brengen ze een luiaardmoeder en haar baby tot leven, het gerecht ter ere van Moederdag.

Advertisement

Een verrukkelijk ontbijt met cornflakes, fruit en ook chocolade en pindakaas. Het was niet voor haar zoon bedoeld, maar het is een prachtig kunstwerk geworden.

Had je ooit gedacht dat rijst, worstjes en asperges op een bord zo'n schattige afbeelding als deze giraffe konden vormen?

Een Cruella De Vil om te verslinden! Het is gemaakt met jajangmyeon, een gerecht dat moeilijk uit te spreken is, maar erg lekker is. Het zijn noedels gekruid met een saus van zwarte bonen, vlees en groenten die de ontmoeting is van de Chinese en Koreaanse culturen.

Personages uit tekenfilms: ook deze zijn in de collectie van Maleen te vinden. In dit geval is het Vaiana Waialiki!

Advertisement

Een meisje met een dansende rok. Had je ooit gedacht dat gesauteerde garnalen het idee zouden geven aan zo'n opbollend kledingstuk?

Een zondig broodje met Nutella en pindakaas dat het monogram van Louis Vuitton nabootst.

Advertisement

Niet alleen op het bord: ook een broodje ei met ham kan tot leven komen met een grappige uitdrukking.

Een chique gerecht: het ziet eruit als een cover van een of ander modeblad, en bestaat uit kipnuggets, rode kool, sausjes (mayonaise en tonkatsu) en, natuurlijk, rijst!

Advertisement

Dit zijn minipannenkoekjes met Oreo-smaak in de vorm van Totoro, een van de meest geliefde personages uit de Japanse tekenfilm van Studio Ghibli. En ze zijn versierd met voedselstiften... Je kunt alles eten!

Nog een eerbetoon aan wereldwijde successen afkomstig van het het Verre Oosten: wie fan is van de Zuid-Koreaanse recordband BTS (of Army in de familie heeft - zo heten de fans van de band) heeft vast Shooky herkend, het personage gecreëerd door een van de leden, Suga.

Als je je wilt vermaken met het zien van alle andere creaties van Maleen Mac, ga dan naar haar Instagram profiel https://www.instagram.com/sorry.justhangry/!

Advertisement