Is je boodschappentrolley versleten? Maak hem weer als nieuw met een oude spijkerbroek!

door Natasja

20 Juni 2022

Is je boodschappentrolley versleten? Maak hem weer als nieuw met een oude spijkerbroek!
Advertisement

Boodschappentrolley's zijn handig voor wie in grote hoeveelheden koopt of liever te voet naar de winkels gaat, en worden dus vaak gebruikt in de wekelijkse routine. Maar na jaren kan de bekledingsstof gemakkelijk verslijten en ziet de trolley die eigenlijk nog functioneel zou zijn er oud en beschadigd uit.

De oplossing is vanzelfsprekend: behoud het metalen geraamte met de wielen en vervang het stoffen deel. En als je dit wilt doen zonder geld uit te geven, kun je een oude spijkerbroek recyclen. Spijkerbroeken (maar ook andere denimkledingstukken) zijn meestal gemaakt van een stevige stof die, als de kledingstukken zelf misschien te lelijk zijn om te dragen, een nuttig accessoire voor een boodschappentrolley kan zijn.

via Crear y Reciclar

Advertisement
Video tutorial via Crear y Reciclar/YouTube

Video tutorial via Crear y Reciclar/YouTube

Daarom stellen wij een handleiding (https://www.youtube.com/watch?v=KCEoBfcv16w) voor waarbij ongeveer drie paar spijkerbroeken werden gebruikt om alle stof te verkrijgen die nodig was om de trolley te bekleden.

Je zult nodig hebben:

  • spijkerbroek
  • schaar
  • kleermakers meetlint
  • naald en sterke draad
  • dik karton en een potlood
  • naaimachine (optioneel, maar heeft de voorkeur)


    1. Verwijder de zak van het metalen frame van de trolley.
    2. Meet elk deel van de trolleyzak dat je wilt vervangen: de zijkanten, de bodem en de afdekflap. Je kunt jezelf helpen met karton om de vormen van elke afgebeelde zijde na te bootsen.
    3. Open de pijpen van de spijkerbroek door langs de lengtenaad te knippen om een zo groot mogelijk stuk stof uit te knippen. Gooi de dikkere delen met de naden niet weg.
    4. Knip met behulp van karton de nodige stukken uit de denimkledingstukken: als de trolley die je had te klein was, is dit het moment om de afmetingen iets te vergroten, met een of twee centimeter. Het lijkt weinig, maar het voegt volume toe.
    Ook als je de afmetingen niet wilt veranderen, laat dan bij het uitknippen 1 cm extra voor elke kant en 6 cm voor de bovenste flap.
    5. Zet de afgesneden delen in elkaar om de verschillende kanten van de zak na te maken: voor elke kant moet je verschillende stukken samenvoegen, en het plaatsen van elk uitgesnedendeel draagt ook bij tot een "ontwerp"!
    6. Denk eraan om altijd vanaf de achterkant te naaien, zodat de naden dan aan de binnenkant blijven. En gebruik een zigzagsteek of op zijn minst een versterkende naad voor alle delen die de "rand" zullen vormen.
    7. Met de overgebleven spijkerbroekstof kun je randen maken (misschien voor de flap), of zelfs de trolleyhandgreep bekleden om hem zachter te maken om vast te houden.

Voor meer informatie kun je de video van deze handleiding (https://www.youtube.com/watch?v=KCEoBfcv16w) bekijken.

Advertisement