Droom je ervan om met de camper op avontuur te gaan? Zoek uit hoe dit meisje het deed

door Natasja

04 Juni 2022

Droom je ervan om met de camper op avontuur te gaan? Zoek uit hoe dit meisje het deed
Advertisement

Droom je er wel eens van om alles achter te laten en een nomadisch leven te leiden waar je maar wilt? Voor velen blijft het een droom, die misschien niet eens vaak ter sprake komt, maar er is iemand die dit utopische idee heeft opgepakt en werkelijkheid heeft laten worden. Dit is het geval van een jong Engels meisje, pas 21 jaar oud: haar naam is Amélise Burr, en na een dramatische familiegebeurtenis heeft ze besloten van een bestelwagen haar zwervend thuis te maken.

Zo begon ze aan een episch DIY project en ontstond Gloria, het mobiele mini-huis waarmee ze sinds enkele maanden door Europa trekt, samen met haar hond Gigi. Lees verder om meer te weten te komen.

Advertisement

Zoals velen is Amélise (of gewoon Ame) gefascineerd door de verhalen van hen die deze radicale keuze in het leven maken. Sterker nog, ze vertelt op haar sociale kanalen (ze heeft een blog (https://www.ameinavan.com/about-3), een Instagram-account (https://www.instagram.com/ameinavan/), een TikTok (https://www.tiktok.com/@ameinavan) en zelfs een YouTube-kanaal (https://www.youtube.com/channel/UCMoXBV0j3BZAMKqm42vpYtg)) dat in 2019 de dood van haar oma haar leven verwoestte. "Ik vroeg me af of het leven wel de moeite waard was, met alle pijn en verlies.

In een poging haar leven zin te geven na de leegte die zo'n geliefd persoon had achtergelaten, realiseerde Ame zich dat ze tot toen "nooit had geleefd, alleen maar overleefd, simpelweg bestond en elke dag maar doorging".

Ze was dan ook gefascineerd door de trend van de microhuisjes, het zogenaamde "tiny living", die sinds enkele jaren online zeer populair zijn, en vandaar tot het ontdekken van het "Van Life" op YouTube - d.w.z. het leven van diegenen die een bestelwagen of terreinwagen ombouwen tot een soort supercompacte camper en er hun mobiele verblijfplaats van maken - was maar even.

"Ik voelde deze INSTANTE verbinding en onverzadigbaar verlangen om zo'n prachtig eenvoudig leven te leiden en na drie jaar dromen, plannen, bouwen en sparen, woon ik eindelijk in het busje waarin ik mezelf omgetoverd heb, genaamd Gloria, samen met mijn hondje Gigi".

Ame heeft haar proces, compleet met een lijst van materialen, op verschillende sociale kanalen gedocumenteerd. Je kunt de video (https://www.youtube.com/watch?v=8R4GMJZP2A8) van het volledige project hier bekijken. Alles bij elkaar kostte het haar minder dan tienduizend pond (dat is minder dan 12 duizend euro).

Advertisement

De bestelwagen is thermisch geïsoleerd, voorzien van houten frames om een opbergbed op de bodem te bouwen (toegankelijk via de achterklep) en tevens uitgerust met een verwarmingssysteem.

Er zijn lampen, opbergvakken, een spoelbak en keukentje, een oplaadstation en een kleine koelkast. Dan, in een hoek, verbergt een op maat gemaakte stoel een douche!

Er zijn zonnepanelen op het dak en watertanks onder de vloer.

Amélise's nieuwe leven voert haar door Europa, met Gloria en Gigi altijd op sleeptouw naar mooie plaatsen. Er is geen gebrek aan opoffering en ontzeggingen, maar het is zeker een bron van grote inspiratie, misschien om deze avontuurlijke geest te evenaren en een op maat gemaakte mini-camper te creëren: je hebt misschien niet de kans om er het hele jaar te wonen, maar het zou geweldig zijn om op vakantie te gaan en je "huis" mee te nemen.

Advertisement