Lexis' droom om de wereld te verkennen in een tot camper omgebouwde schoolbus komt uit

door Skip

15 Augustus 2022

Lexis' droom om de wereld te verkennen in een tot camper omgebouwde schoolbus komt uit
Advertisement

Lexis Noelle is een jongedame uit New York die de moed had om de keuze te maken waar velen slechts van durven dromen: alles opgeven en de wereld rondreizen. Dit is niet iets waarbij je kunt improviseren. De kosten voor levensonderhoud die moet iedereen betalen, maar deze dame kon al op haar 18e de filosofie van de van-lifers, het camperleven dus accepteren en heeft er gevoel voor. Jaren later brengt ze nog steeds lange perioden door in haar schoolbus waar ze een camper van gemaakt heeft.

Het hele verhaal staat online opgetekend, met name op haar Instagramprofiel waar we beelden zien van het boho-chic interieur van deze voormalige schoolbus dat nu een huis op vier wielen wordt voor haar en haar honden.    

via adventuringwithlola/Instagram

Advertisement

Alles begon naar het schijnt bij een reis die Lexis samen met haar moeder had gemaakt toen ze nog op de middelbare zat. Samen waren ze eropuit getrokken en reisden door de VS en de Caraïben en bezochten ze die plekken die je ziet op ansichtkaarten; waar je in de natuur de ene na de andere adembenemende omgeving te zien krijgt. Het is moeilijk om niet in de ban te raken van de niet te onderdrukken hang om te reizen, ook wel wanderlust geheten. En dus, was voor haar op haar 18e duidelijk dat het universiteitsleven en alle volgende stappen die een ander dan zou zetten, niet voor haar waren weggelegd.

En hier verscheen Lola toen ten tonele, de schoolbus die door Lexis is omgetoverd in een huis op wielen. Dit deed ze nadat ze soortgelijke ervaringen had gezien bij veel mensen op Instagram. 

Advertisement

Alles wat in de bus kan, op voorwaarde dat het echt iets nuttigs is, heeft met de grootste zorg een plek gekregen. En als we de foto's van deze dame bekijken, lijkt het net alsof we zitten te kijken naar een miniatuurversie van een huis waar het aan niets ontbreekt. Sterker nog de camper is echt een ode aan de boho-chic stijl die zo razend populair is online.  

Lexis heeft geld opzij gezet door als serveerster keihard te werken. Op 7 februari 2017 vond ze de bus die uiteindelijk in Lola zou veranderen.

"Ik wilde genieten van het leven en ik wist dat ik door reizen datgene zou krijgen waar ik behoefte aan had. Ik dacht dat als ik dat wilde, dat ik daarna dan alsnog naar de universiteit zou kunnen gaan."

"Met mijn moeder haar vintage camper uit het jaar 1965 kwamen zij en ik overal. Ik vond het heerlijk om te kamperen en nadat ik had gezien hoe zij haar camper veranderde was ik helemaal betoverd. Ik besefte dat ik ook mijn eigen huis op vier wielen moest hebben." Toen begon ze online rond te kijken en informatie te zoeken over deze stijl van leven, leven als nomade. Hierbij werd ze geholpen door haar moeder, daar zij hier al ervaring mee had.

Het heeft twee maanden gekost om de schoolbus in een huis op wielen om te bouwen. Nu beschikt het voertuig over een slaapcompartiment, een zitgedeelte, badkamer met toilet en douche, kookgedeelte en plek om te eten. Bovendien wordt de camper deels van stroom voorzien door zonne-energie.   

Advertisement

"In de keuken heb ik een reeks apparaten zoals magnetron, koffiezetapparaat, gasfornuis, elektrische friteuse en minikoelkast. Alles wat een dame nodig heeft om een heerlijke maaltijd klaar te maken."

Pauzemomenten zijn er ook wanneer de camper naar de garage gaat voor een zorgvuldige onderhoudsbeurt, zodat ze zonder zorgen aan haar volgende avontuur kan beginnen.

Zou jij in de voetsporen van Lexis willen treden?

Source:

Mail Online

Advertisement