10 ideeën om je huis met ladders in te richten

door Natasja

18 Mei 2022

10 ideeën om je huis met ladders in te richten
Advertisement

Een van de meest populaire trends van de laatste jaren is om een oude ladder te herstellen en als inrichtingselement te gebruiken: hij kan een nuttig accessoire worden, zoals een soort houder voor voorwerpen, of zelfs op architectonisch niveau decoreren, misschien als een soort balk voor meer esthetische dan echt structurele doeleinden.

Afhankelijk van het min of meer zuiver decoratieve gebruik kan je echte ladders gebruiken, die welke vroeger als werkhulpmiddelen werden gebruikt (van hout, metaal) of ze zelf maken. Hieronder vind je ter inspiratie enkele ideeën voor al deze verschillende gevallen.

Advertisement

Je hebt niet al te veel timmerkennis nodig: een paar stukken hout (latjes) op de juiste maat zagen en in de gewenste kleur verven, vervolgens hamer en spijkers, of een boormachine en schroeven, en in een mum van tijd heb je een ladder in elkaar gezet die stevig genoeg is om er misschien plaids en dekens op te leggen in de woonkamer, handdoeken in de badkamer of ook om er fotolijstjes aan op te hangen.

Advertisement

Als je het puur decoratief wilt gebruiken, als steun om foto's op te hangen of met ledlichtjessnoeren te versieren (voor Kerstmis of ook om de rest van het jaar op een andere manier te verlichten), kun je takken en touw gebruiken.

Behalve als accessoires kunnen ze ook functionele elementen van de inrichting worden: een stevige ladder kan bijvoorbeeld dienen als rek om de ruimte onder het plafond te benutten en voorwerpen op te bergen die zelden worden gebruikt.

En dit idee kan ook worden omgezet in een decoratieve opstelling, ook met meerdere ladders samen.

Sommigen hangen ze aan het plafond of aan de muur als balken, en ook in deuropeningen.

Advertisement

Twee identieke stukken of twee identieke ladders, horizontaal op elkaar geplaatst, kunnen voldoende oppervlakte bestrijken om te worden gebruikt als scheidingselement tussen twee zones van een ruimte.

Soms worden ze aan het plafond opgehangen om een tafel te versieren met planten - zelfs kunstplanten, voor originele decoratieve opstellingen...

Advertisement

... Of met lampjes, waardoor ze in stijlvolle kroonluchters veranderen.

Een andere ruimte waar ze kunnen worden gebruikt als steun om manden met planten te plaatsen of op te hangen is de badkamer, waar vele soorten een ideale habitat vinden vanwege de vochtigheid.

Advertisement

Ze staan ook mooi in de buitenruimten van het huis, misschien die beschermde ruimten zoals balkons en veranda's of op zijn minst onder luifels, waar ze vaak mooie plantenbakken zijn.

Heb je al eens een ladder gebruikt om je huis in te richten?

Advertisement