Niet alleen voor de vaatwasser: ontdek op hoeveel manieren je vaatwastabletten kunt gebruiken

door Natasja

03 Mei 2022

Niet alleen voor de vaatwasser: ontdek op hoeveel manieren je vaatwastabletten kunt gebruiken
Advertisement

Vaatwastabletten zijn tabletten met afwasmiddel die oplossen in water dat in het apparaat hoge temperaturen bereikt en op zeer doeltreffende wijze vuil van alle vaat verwijderen. Daarom zijn ze ook nuttig bij een aantal andere huishoudelijke klussen, waar sprake is van hardnekkig, moeilijk te verwijderen vuil.

Met behulp van een beetje (vaak kokend) water kunnen deze tabletten een aantal klusjes die normaal langer duren en meer inspanning vergen, veel gemakkelijker maken. Van de oven tot het toilet, en zelfs de tuinmeubelen, dit wasmiddel in tabletten kan dè oplossing zijn.

Advertisement
Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

  • Het reinigen van de oven: je kunt ze op verschillende manieren gebruiken om de oven schoon te maken. Als je vuilvlekken wilt 'wegvegen', bijvoorbeeld van de glazen deur, kun je gewoon de hoek van een tablet nat maken en daarmee over het vuil wrijven. Als alternatief kun je er een oplossen in een beetje heet water in een teil en een spons gebruiken om de hele oven schoon te maken. Als de teil groot genoeg is, kun je de roosters erin leggen en ze een uur laten weken om het vuil zacht te maken, dat je vervolgens met een spons of zachte doek kunt afvegen.
  • Toilet: laat 's avonds voor het slapen gaan een tablet in de toiletpot vallen en laat het oplossen, zodat het de hele nacht werkt. Je kunt ook eerst kokend water in het toilet gieten, zodat de tablet goed oplost. In feite hebben deze detergenten zeer hoge temperaturen nodig om echt op te lossen!
  • Steelpannen en kookpannen: Als je echt vuile pannen hebt, kun je het schoonmaken ervan vergemakkelijken door er water in te koken en er vervolgens een tablet in te laten oplossen.
  • Buitenmeubelen van kunsthars: net als op het ovenglas kun je op buitenmeubelen een tablet afwasmiddel als gum gebruiken. Ook in dit geval moet het een beetje bevochtigd worden.

Eén aanbeveling: als je niet veel voorwerpen hoeft schoon te maken, breek de tabletten dan en gebruik alleen porties. Ze zijn zeer effectief, zelfs in kleine doses en goedkoper op deze manier!

Advertisement