De pizza met water opwarmen en knoflook in de magnetron pellen: een paar originele trucs om uit te proberen in de keuken
Het is waar dat je eigenlijk nooit uitgeleerd bent, en soms kun je op internet echt wel wat leuke en nuttige verrassingen vinden. Dit is vaak het geval met trucs voor het creatief oplossen van kleine ergernissen en dagelijkse tegenslagen, vooral die welke in de keuken gebeuren, en je kunt online van alles en nog wat vinden.
Sommige zijn op een zeer amusante manier geïllustreerd door een TikTok-gebruiker, https://www.tiktok.com/@sidneyraz, die ze uitvoert met reacties die variëren van verbaasd tot geschokt. Van het pellen van knoflook met één handeling tot het probleemloos uit het kokende water halen van gekookte eieren: hier vind je enkele trucs die je misschien nog niet kende.
via FOODbible, @sidneyraz/TikTok
FOODbible/Facebook, @sidneyraz/TikTok
Als je moeite hebt om de hardgekookte eieren uit de pan met kokend water te krijgen, gebruik dan een garde. Het moet natuurlijk een vrij grote garde zijn, en je hoeft alleen maar een beetje druk uit te oefenen op het ei om het metalen gaas te spreiden en het ei (of twee!) in de garde te vangen.
Sidney gebruikte de garde ook om bloem uit een kom te scheppen.... Misschien een truc om te gebruiken als je te veel erin hebt gedaan? Of om het uit de verpakking te halen en in de kom te doen - als je weet hoeveel erin moet, zonder het te wegen.
En verder is er de truc van de houten pollepel die zijwaarts op de kokende pan wordt geplaatst en voorkomt dat het schuim uit de pan ontsnapt - hoewel we weten dat deze methode soms ook niet werkt.
Als je knoflookteentjes wilt pellen zonder stress, vooral als het er veel zijn, hoef je alleen maar de steeltjes met een mesje te verwijderen en ze vervolgens een paar seconden in de magnetron te stoppen: ze komen er dan met het velletje afgepeld uit.
Als je je ergert aan het feit dat de melk terwijl je het ontbijt klaarmaakt onregelmatig uit het pak stroomt, weet dan dat je de binnenste dop, die bij het openen van het karton is verwijderd, kunt terugplaatsen in de verpakking, maar dan omgekeerd, om de vloeistofstroom nauwkeurig te regelen!
Hoe vaak eet je popcorn uit de magnetron en rommel je onderin de zak om te voorkomen dat je de korrels pakt die niet gepoft zijn? Je kunt eerst alleen de "goede" korrels selecteren met een eenvoudige truc: zodra je de zak uit de magnetron haalt en deze aan één kant een open gleuf heeft, gebruik je die opening om alleen de ongepofte pitten eruit te laten vallen door de zak een beetje te schudden. En je kunt ze ook alleen laten poffen (in steelpannen met deksels).
Niet iedereen zal dit experiment een goed idee vinden, maar volgens Sidney werkt het: als je niet van de droge textuur houdt die pizza's soms hebben als ze in de oven of - nog erger - in de magnetron worden opgewarmd, kun je proberen de pizza in een pan te doen, er een beetje water (!) aan toe te voegen en hem vervolgens af te dekken met folie.
Open een zakje chips zodat het een handig, stabiel kommetje wordt: je neemt de lange kant van het zakje, vouwt de twee bovenste hoeken naar binnen zodat de hele kant past, legt die kant op tafel en opent het zakje door de andere kant door te snijden (van boven naar beneden van het zakje) en voilà.
Om meer te zien over hoe deze trucs werken en nog veel meer te ontdekken, kun je alle grappige inhoud rechtstreeks bekijken op https://www.tiktok.com/@sidneyraz 's profiel.