Wil je je armen strakker maken en het vet verminderen? Ontdek oefeningen en gewoonten die je kunnen helpen

door Natasja

20 April 2022

Wil je je armen strakker maken en het vet verminderen? Ontdek oefeningen en gewoonten die je kunnen helpen
Advertisement

We hebben allemaal delen van ons lichaam die er minder fit uit zien dan de rest, en het verstrijken van de tijd helpt ook niet. Een lichaamsdeel waar men vaak een hekel aan heeft, is het vet dat zich ophoopt op de arm, die dan met de jaren slapper wordt. Hoewel er niets vreemds of walgelijks aan dit verschijnsel is, kan het zijn dat je, zelfs als je voortdurend aan lichaamsbeweging doet zoals wandelen, hardlopen, fietsen en dergelijke, een algemene verbetering van je lichaamsbouw bemerkt, maar dat je armen niet echt steviger worden.

Om ook dit punt sterker te maken, is het belangrijk om een aangepast dieet te volgen, te blijven bewegen en vervolgens wat meer specifieke oefeningen te doen. Lees verder om meer te weten te komen.

Advertisement

1. Concentreer je niet alleen op één lichaamsdeel: er bestaan veel intensieve en gerichte trainingen, maar die zijn op de lange duur niet aan te raden. Neem voldoende wandel-, loop-, fiets- of zwemsessies in de weektrainingen op, met als doel het hele lichaam te verstevigen.
2. Begin met het heffen van gewichten: het is niet nodig om te overdrijven met grote gewichten. Misschien kun je thuis zelfs flesjes afwasmiddel gebruiken, maar het is beter om halters te gebruiken - die hebben tenminste altijd hetzelfde gewicht en zijn altijd klaar voor gebruik.
3. Drink veel: 1,5 tot 2 liter water per dag is erg belangrijk. Doe gewichthef-oefeningen om de biceps en triceps te belasten, om strakker te worden en ook de spiermassa te vergroten.
4. Geschikt dieet: het dieet is de basis van een gezond leven, en moet worden overeengekomen met een deskundige. In het algemeen is het raadzaam veel vezels te eten, die goed zijn om af te vallen en overtollig vet te verwijderen; ook moet je geraffineerde koolhydraten verminderen (ontbijtgranen, wit brood, nietvolkoren pasta zijn slechts een voorbeeld) en eiwitten introduceren, d.w.z. vlees, gevogelte, vis, peulvruchten, eieren en kaas (zij het in hoeveelheden die op de juiste wijze moeten worden gedoseerd).
5. Cardio: je moet een half uur per dag en in ieder geval 150-300 minuten per week aan activiteiten doen zoals joggen, fietsen, zwemmen, touwtje springen of ook dansen.
6. Oefeningen: gebruik je bovenlichaam met oefeningen zoals dips met de stoel om je triceps te trainen, maar ook planken en push-ups zijn altijd goed en kunnen overal worden gedaan, ook thuis.

Met een half uurtje activiteit per dag en de juiste gewoonten kun je een getraind, maar vooral gezonder lichaam krijgen!

Advertisement