Verwijder vuil en schimmel van de tandenborstelhouder met deze eenvoudige DIY-methoden

door Natasja

16 April 2022

Verwijder vuil en schimmel van de tandenborstelhouder met deze eenvoudige DIY-methoden
Advertisement

De tandenborstelhouder is een van de onderdelen van de badkamer waar je niet altijd aan denkt om goed schoon te maken, zoals je dat wel doet met het sanitair. Maar het te lang vuil laten kan leiden tot gezondheidsrisico's. Het bevat altijd een beetje water dat druppelt van net gebruikte tandenborstels, en de opeenhoping van stof en vuil die onvermijdelijk is in elke kamer in huis, creëert de ideale omstandigheden voor de groei van schimmel.

Omdat we er tandenborstelstelen in zetten, kan daar ook schimmel op komen, wat niet bepaald goed is voor de mondhygiëne. Er zijn verschillende manieren om deze accessoires schoon te houden.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Waterstofperoxide: dit is misschien wel het beste middel om schimmelsporen te verwijderen. Vul de houder met waterstofperoxide zodat het alle vuil bedekt en laat het een half uur inwerken alvorens het te legen en af te spoelen met warm water, waarbij je alle korsten die door de waterstofperoxide zacht zijn geworden, wegschuurt, eventueel met behulp van een oude tandenborstel. Laat het uitlekken en droog het goed af voordat je de tandenborstelhouder terugplaatst.
  • Witte azijn: de methode is vergelijkbaar, maar je moet de houder voor de helft vullen met goed warm water en vervolgens de rest met witte azijn.
  • Citroen- of citroenzuur: je kunt citroensap of 1 eetlepel citroenzuur oplossen in zoveel warm water dat de houder gevuld is, maar het is het beste om het een uur te laten staan voordat je het vuil eraf schrobt en grondig afspoelt.
  • Baking soda: je kunt het met water mengen tot een pasta die je met een oude tandenborstel in de vlekken kunt wrijven. Je kunt het ook combineren met waterstofperoxide. Voeg eventueel een paar druppels teatree essentiële olie toe om de antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen te benutten.
  • Als je alleen hoeft schoon te maken, of al schimmel hebt verwijderd, kan eenvoudige Marseillezeep ook helpen in plaats van een gewoon afwasmiddel.

Vergeet niet deze schoonmaakwerkzaamheden één keer per week te doen om te voorkomen dat schimmels en bacteriën je mondgezondheid aantasten. Succes!

Advertisement