Touw en koord voor woondecoratie: laat je inspireren door vele eenvoudige en pakkende ideeën!

door Natasja

17 April 2022

Touw en koord voor woondecoratie: laat je inspireren door vele eenvoudige en pakkende ideeën!
Advertisement

Decoreren met touw of koord is een ideale manier om een voorwerp mooier te maken en er een persoonlijk, rustiek inrichtingselement van te maken. Het hoort ook echt bij de nautische designstijl, die niet alleen erg populair is in woningen aan zee, maar ook in stadswoningen door zijn exotische sfeer die je doet dromen over avonturen op zee.

Met touw of koord kun je dus bekledingen voor diverse voorwerpen maken, maar ook allerlei inrichtingsaccessoires maken, waaronder hanglampen. Kijk eens naar de manieren waarop je deze eenvoudige materialen op een smaakvolle manier kunt gebruiken.

Advertisement

Een van de meest populaire ideeën is het ophangen van planken aan de muur, gemaakt met eenvoudige touwen en houten planken. Onafgewerkte houten planken kunnen worden gebruikt voor een meer rustieke uitstraling.

Advertisement

Maar ook gewone geïmpregneerde of gelakte houten planken voor een moderner rekje.

Er zijn genoeg ideeën voor lampen die zijn gemaakt van dik touw, zoals trossen, waaraan kabels met hanglampen zijn gedraaid, of wandlampen die zijn gemaakt van houten steunen waaraan het touw is gewikkeld en het lampje aanhangt.

Om tafels of opbergpoefs van oude banden te bekleden, is touw perfect: het zal ze er veel eleganter doen uitzien en je kunt je ook uitleven met reliëfdruk.

Een houten boomstam of een ander cilindervormig onderstel (eventueel een metalen vuilnisbak), bedekt met dik touw, wordt een fantastische tafeltje om naast fauteuils en zitbanken te zetten.

Advertisement

Elke lampenkap, eventueel ook een die een beetje versleten is, kan gerecycled worden met een eenvoudige bedekking van touw die hem karakter zal geven.

Onderzetters voor glazen, pannen en borden: met veel touw en hete lijm kun je een heleboel mooie en nuttige accessoires maken.

Advertisement

Blaas een ballon op, doop het touwtje in vers verdunde vinyllijm en wikkel het rond de ballon om een ingewikkeld patroon te maken, breng dan de resterende lijm aan en laat het uitharden. Wanneer de ballon droog is, laat je hem gewoon knappen en verwijder je hem waarbij je een bol hebt die met lichtdraden op batterijen kan worden gebruikt om fantastische lantaarns of bedlampjes te maken!

Een snelle tafeldecoratie: een paar glazen, kaarsen, touw en vervolgens takjes of zelfs kaneelstokjes.

Advertisement

Weef het garen rond een goedkope, geperforeerde plastic wasmand en maak hem stijlvol.

Met een beetje geduld kun je met touw een keukenmat weven.

Zou je het leuk vinden om je huis met touw of koord te decoreren?

Advertisement