Ontdek de trucs om wasgoed er altijd perfect uit te laten zien

door Natasja

12 April 2022

Ontdek de trucs om wasgoed er altijd perfect uit te laten zien
Advertisement

Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het doen van de was: de ideale temperatuur voor elk type kledingstuk en stof, het soort was voor elke categorie kledingstukken en nog veel meer. Maar soms, zelfs als je alle instructies tot op de letter volgt, lukt het niet om moeilijke vlekken zoals inkt te verwijderen, of zit je met dierenharen op je kleren, of met kleren die niet zo zacht zijn als je zou willen.

In deze en andere gevallen kun je gebruik maken van een aantal nuttige en gemakkelijke trucs, zoals die welke hieronder worden opgesomd.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Als je niet wilt dat er dierenharen op je kleren terechtkomen, kun je een spons gebruiken: afwassponzen zijn ideaal, omdat die het meeste vuil opvangen.
  • Als de wasmachine een onaangename geur verspreidt, of er zijn kalkvlekken, controleer dan het filter en maak het schoon, daarna kun je een hoge temperatuur lege was starten en het sap van een citroen in het wasmiddelbakje doen of rechtstreeks in de trommel.
  • Is een kledingstuk bevlekt met inkt? Je kunt proberen het te verwijderen met haarlak. Leg de stof op een schone oude doek of keukenpapier en spuit vervolgens de haarlak op de vlek. Dep met een zachte, nauwelijks vochtige doek of oude handdoek op de vlek, zodat de inkt langzaam door de lak wordt opgelost. Je zult het proces verschillende keren moeten herhalen. Dit werkt als de lak alcohol bevat. Zo niet, dan kun je desinfecterende alcohol gebruiken met een watje. Ga na deze methode door met wassen om eventuele resterende vlekken te verwijderen.
  • Wanneer je wilt dat het wasgoed er zachter uitkomt, en vooral wanneer je gestoffeerde artikelen wast, kun je ook 3 tennisballen in de trommel doen.
  • Als een wollen trui een beetje gekrompen is, kun je proberen hem te redden door hem met de hand te wassen met lauw water en haarconditioner.
  • Een manier om te veel kreukels in de stof te voorkomen wanneer deze in de droger wordt gedroogd, is een paar ijsblokjes in de trommel te doen!
  • Ook in de droger kun je verfrommelde balletjes aluminiumfolie gebruiken om de statische elektriciteit tussen de stoffen te verminderen. Ze zorgen ervoor dat de stoffen hun ideale touch behouden, en je kunt hetzelfde balletje steeds opnieuw gebruiken, tot maximaal twee maanden (één maand als je de droger vaak gebruikt).
Advertisement