Natuurlijke paasdecoraties: gebruik echte takken en bloemen om elegante composities te maken

door Natasja

03 April 2022

Natuurlijke paasdecoraties: gebruik echte takken en bloemen om elegante composities te maken
Advertisement

Paasdecoraties zijn vaak een uitbarsting van pastelkleuren, schattige ontwerpen en diertjes, maar het kan ook een beetje anders, met inspiratie direct uit de natuur om ons heen. Groene of droge takken, twijgjes, bloemen, hele eieren of alleen schalen kunnen worden gecombineerd om natuurlijk ogende en zeer verfijnde composities te maken.

Elegante tafeldecoraties, kransen, hoge versieringen die op de grond of buiten het huis kunnen worden geplaatst: laat je inspireren door de vele creatieve ideeën zoals hieronder afgebeeld.

Een bundel dunne takken, samengebonden aan de basis en hangend aan het plafond: elk zal kleurrijke versieringen dragen zoals beschilderde eieren en zal een originele decoratie zijn om te bewonderen.

Advertisement

Als je van de trend om bij belangrijke maaltijden versieringen boven de tafel te hangen houdt, kun je deze ideeën ook met Pasen toepassen: de belangrijkste steun zou kunnen bestaan uit stammen of enkele dikkere takken die parallel aan de tafel worden geplaatst, en vervolgens veel verschillende soorten bloeiende takjes en bladeren om het geheel te verfijnen en op te vullen met kleur.

Een alternatief voor kransen of versieringen om aan een deur of muur te hangen, kan een stuk schors zijn, versierd met mos, bloemen en nog veel meer.

Anders zou je een krans kunnen maken van wat voor twijgjes je maar hebt, niet als versiering voor de voordeur, maar als een - nog kleinere - slinger om op een met de hand gemaakte standaard aan een meubelstuk te hangen.

Door flexibele takken te weven kun je veel verschillende vormen maken, en met Pasen is de eenvoudige en herkenbare eivorm altijd perfect.

Advertisement

Ook hier, waarom zou je de natuur niet imiteren en nesten maken waarin je alle versieringen kunt schikken die je mooi vindt?

De takken kunnen de omlijsting worden van composities met symbolische voorwerpen in het midden: konijntjes, duiven en eieren.

Advertisement

Een handgemaakt 'nestje' vol details, elegant uitgestald op een zilveren staander.

Als je een paar terracotta vazen, grote potten of bakken hebt voor hangende composities, zou je een dikke bundel takken die naar de zijkant vallen kunnen gebruiken, verrijkt met eieren en thematische decoraties.

Advertisement

Als tafeldecoratie, ook op het laatste moment, een stuk schors waarin je eieren, bloemen, mos, kaarsen kan plaatsen...

Voor een hoge decoratie die op de grond moet worden geplaatst, is een boomstam met daarop natuurlijke elementen en enkele symbolische voorwerpen - ook hier zijn konijntjes altijd handig - een eenvoudig en pakkend idee.

Advertisement

En je zou andere steunen op een soortgelijke manier kunnen gebruiken, zelfs metalen buizen of kolommen.

Vrolijk Pasen!

Advertisement