Op zoek naar ideeën voor het versieren van paaseieren? Je kunt het in een handomdraai doen met oude nagellak

door Natasja

04 April 2022

Op zoek naar ideeën voor het versieren van paaseieren? Je kunt het in een handomdraai doen met oude nagellak
Advertisement

Eieren versieren met Pasen is in veel landen een traditie die van generatie op generatie wordt doorgegeven en herinneringen oproept aan namiddagen met familie en vrienden. In de loop der tijden heeft men oneindig veel manieren bedacht om eieren te versieren, ook nepeieren (van piepschuim, plastic en meer), maar het gebruik van echte eieren is natuurlijk veel mooier.

Als je op zoek bent naar een manier om eieren te kleuren voor Pasen zonder al te veel tijd te verspillen en toch plezier te hebben, kun je nagellak gebruiken. Hiermee worden de eieren bedekt met een gemarmerd effect dat alle gewenste kleuren heeft, gewoon door de verschillende nagellakken die je beschikbaar hebt te combineren. Het is een geweldig idee om oude nagellakken te gebruiken die je niet meer kunt gebruiken voor manicures!

Advertisement
Tutorial via helloglow.co

Tutorial via helloglow.co

De methode is eigenlijk heel eenvoudig: naargelang je alle eieren met dezelfde kleuren wilt versieren of voor elk ei een andere kleur wilt gebruiken, kun je besluiten afzonderlijke glazen of een grotere schaal te gebruiken. Wat je nodig hebt is:

  • Een teil, kom of papieren bekertjes (één grotere bak is echter altijd handiger)
  • Water op kamertemperatuur (als het te warm of te koud is, komt het marmeringseffect minder goed tot zijn recht)
  • Nagellak
  • Een tandenstoker
  • Aceton om nagellak van je handen te verwijderen

Het proces is heel eenvoudig:

    1. Vul een kom of bekertjes met water
    2. Laat een of meer druppels nagellak in het water vallen en wacht tot de lak zich over het oppervlak verspreidt, zodat een dun gekleurd laagje ontstaat.
    3. Telkens wanneer je meer nagellak toevoegt (van dezelfde kleur of verschillende tinten, zoals je maar wilt), laat de druppel in het midden vallen en wacht tot het zich verspreidt voordat je verdergaat.
    Je kunt ook gebruik maken van het grotere oppervlak van de kommen om druppels op verschillende plaatsen te laten vallen.
    4. Als je het "patroon" dat de verschillende kleuren op het water vormen mooi vindt, kun je verder gaan met de volgende stap, anders neem je de tandenstoker en beweeg je die een beetje tussen de verschillende kleuren om een gemarmerd effect te creëren.
    5. Neem de eieren en dompel ze in het water, en ze zullen bedekt worden met het gekleurde patroon dat de glazuren op het wateroppervlak hadden gemaakt.
    6. Draai ze om zodat ze volledig bedekt zijn met nagellak en pak ze dan met je vingertoppen en leg ze te drogen.

Als ze droog zijn, zijn ze klaar om te gebruiken zoals je maar wilt, voor versieringen of een eierzoektocht!

Hieronder laten we zien op hoeveel manieren je de eieren kunt kleuren: met paletten van vergelijkbare tinten of met slechts één kleur nagellak. Elke keer zullen ze anders en uniek zijn!

Advertisement

Vrolijk Pasen!

Advertisement