Decoreer je huis voor Pasen met zachte en kleurrijke pompom versieringen

door Natasja

31 Maart 2022

Decoreer je huis voor Pasen met zachte en kleurrijke pompom versieringen
Advertisement

Als je een restje wol over hebt, is het altijd een goed idee om het ergens te bewaren: het kan niet alleen worden hergebruikt voor kleurrijk haak- of naaldwerk, maar het kan ook nuttig zijn voor creatieve DIY creaties.

De restjes wol zijn perfect te recyclen tot zachte pompons van vele verschillende afmetingen en, met een beetje handigheid, tot andere vormen dan de eenvoudige bol. En je kunt verschillende wollen pompons met elkaar combineren, of ze gebruiken met andere voorwerpen, om er allerlei decoraties van te maken, ook voor Pasen. Diertjes van diverse soorten die je naar smaak kunt gebruiken, maar ook originele kransen om op te hangen. Kijk eens naar de ideeën hieronder!

Irina Cosarciuc – DIY Cute Pom-Pom Easter Chicks

Irina Cosarciuc – DIY Cute Pom-Pom Easter Chicks

Om een pompom te maken, heb je twee kartonnen cirkels van dezelfde grootte nodig en een schaar. Nadat je de cirkels met de wol hebt bekleed, hoef je alleen nog maar alle wol die om de kartonnen stukken is gewikkeld, met de schaar dwars door het midden te knippen. Wikkel vervolgens nog een segment van hetzelfde garen tussen de twee stukken papier om de pompon te sluiten. Verwijder de stukjes papier en je hebt een zachte pompom in de kleur die je wilt.

De grootte zal afhangen van de diameter van de kartonnen cirkels die je gebruikt om mee te beginnen, en je kunt de uiteinden van de wol ook inkorten (bijna afschaven) om bijvoorbeeld een eivorm te maken!

Advertisement

Door twee pompons te combineren (en ook met verschillende kleuren te spelen) kun je de romp van schattige konijntjes vormen, die je eventueel kunt aanvullen met vilten oren.

Kuikens en konijntjes in alle kleuren kunnen worden gepersonaliseerd met verschillende details, zoals zelfklevende ogen.

Sommige mensen plaatsen houten wasknijpers rond de pompoms, die vervolgens worden beschilderd en versierd om de snuit en poten te worden van verschillende dieren zoals schapen, biggetjes en nog veel meer.

Het zou ook de juiste techniek kunnen zijn om schattige vogeltjes te maken, perfect voor paasdecoraties.

Advertisement

Gecombineerd met wat eierschalen zijn de kleurrijke vogels van wollen pompons echt prachtig.

En waarom niet een hele krans samenstellen met gekleurde pompons? Een van hen, wit en contrasterend met de andere, zou het konijntje kunnen worden dat in al deze kleurige zachtheid duikt.

Advertisement

Sommige mensen slagen er zelfs in om met pompons echte schilderijtjes op kransen te maken!

Zou je het leuk vinden om paasdecoraties te maken met wollen pompons?

Advertisement