Op zoek naar een origineel idee om je huis te versieren met Pasen? Gebruik handdoeken voor unieke origami!

door Natasja

27 Maart 2022

Op zoek naar een origineel idee om je huis te versieren met Pasen? Gebruik handdoeken voor unieke origami!
Advertisement

Pasen is een van de belangrijkste feestdagen van het jaar die je graag met thematische decoraties wilt vieren. In deze periode, die vaak samenvalt met de terugkeer van de lente en de betoverende herontluiking van de natuur, wil iedereen het huis versieren met dieren en bloemen. O.a. konijnen en kuikens worden de hoofdrolspelers van veel knutselwerkjes, en een leuke maar ook nuttige manier om decoraties te maken is het gebruik van handdoeken.

Met name de kleinere, dunnere handdoeken, die gewoonlijk als handdoeken in de badkamer worden gebruikt, zijn nuttig, maar er zijn gevallen waarin ook grotere handdoeken kunnen worden gebruikt. Door ze naargelang van het geval te vouwen en te draaien, een beetje zoals origamipapier, kun je allerlei kleine dieren en zelfs kleurrijke bloemen maken. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Door een witte, roze, grijze of bruine handdoek over zichzelf te draaien, zodat hij een kronkel met punten wordt, en hem dan in een U-vorm te vouwen zodat de punten samenkomen, en ze vast te binden met een elastiekje, heb je je basisvorm van een konijntje. Je hebt een lint met een strik nodig om de snuit naar buiten te brengen, en dan wat versiering voor de ogen en de neus, zoals knopen.

Advertisement

Een handdoek in de vorm van een konijn kan ook worden gebruikt als zeepbakje in de badkamer. Maar je kunt de holte achter de snuit en de oren gebruiken voor van alles en nog wat.

Als je het als een mandje beschouwt, zou het een idee kunnen zijn om er chocolade-eieren in te doen. En het zal vooral mooi zijn als je kleurrijke handdoeken gebruikt.

Een kanariegele handdoek wordt een zacht kuikentje, dat ook heel schattig staat in de badkamer.

Er zijn er ook die erin slagen vorm te geven aan complexere dieren die eruit zien als echt handgemaakt zacht knuffeldier, zoals in het geval van een bij misschien.

Advertisement

Onder de verschillende ideeën waar je je door kunt laten inspireren, kun je zelfs eenhoorns kiezen die gemaakt zijn met badhanddoekjes!

En als je handdoeken in de juiste kleuren kunt vinden, kun je proberen er fantastische bloemen van te maken, zoals tulpen.

Zou je het leuk vinden om paasdecoraties proberen te maken door handdoeken vorm te geven?

Advertisement