Pasen in de tuin: maak creatieve versieringen voor buiten met deze leuke ideeën!

door Natasja

18 Maart 2022

Pasen in de tuin: maak creatieve versieringen voor buiten met deze leuke ideeën!
Advertisement

Wanneer je aan feestversiering denkt, zijn de eerste dingen die in je opkomen decoraties voor het hele huis, van hangers tot tafelstukken. Maar ook buiten en in de tuin is het leuk om het op te vrolijken met enkele versieringen, vooral met Pasen, de feestdag waarop de lente is aangebroken met warmere temperaturen en alles te vullen met nieuwe, felle kleuren.

Dus buiten bij de ingang, op het balkon of tussen de groene delen van de tuin kun je composities met konijntjes en gekleurde eieren plaatsen die op allerlei manieren kunnen worden aangepast. Laat je inspireren door de onderstaande ideeën.

Advertisement

Buiten bij de ingang zou het leuk zijn om gasten te verwelkomen met een paascompositie met een lantaarn met een konijn erin.

Advertisement

Zou je het leuk vinden om in plaats van de gebruikelijke ronde kransen een grote wortel als versiering voor de voordeur te gebruiken?

Als je gewend bent de ingang te versieren met bloem- en takkencomposities, dan kun je met Pasen inspiratie halen uit de omringende natuur door op zoek te gaan naar de bloeiende planten van het seizoen, en vervolgens enkele symbolen van de feestdag toevoegen, zoals gekleurde eieren.

In de tuin zou het erg grappig zijn om een konijn in het gat te zien verdwijnen, en je zou daarvoor een jutezak en een pompom kunnen gebruiken.

De afbeelding van een springend konijntje dat zich verstopt, is te zien op vele andere decoraties, waaronder een die is gemaakt op een houten paneel van de planken van een pallet.

Advertisement

Als je een aantal ramen die naar buiten uitkijken en door een dak of luifel worden beschermd, zoals bij een veranda, kun je er grote eieren of ook kransen in hangen.

Waar je maar wilt, kun je van een vaas een houder maken om een groot nest vol planten en kleurrijke eieren mee te versieren.

Advertisement

En als je boompjes of struiken hebt, ook in potten, kun je ze versieren als paasbomen.

Een tak in een mand met een nest eieren erop: het is een heel natuurlijke en schattige decoratie.

Advertisement

Een beetje zoals elfjes en kabouters: je kunt van een boom een konijnenhuis maken met deuren en ramen.

En zou het niet geweldig zijn om een bordje te plaatsen dat aangeeft dat de konijntjes op dat punt in de tuin oversteken?

Vrolijk Pasen!

Advertisement