Paaseieren als decoraties: wist je dat je met haken prachtige eieren kunt maken?

door Natasja

16 Maart 2022

Paaseieren als decoraties: wist je dat je met haken prachtige eieren kunt maken?
Advertisement

Een van de meest algemeen erkende symbolen van Pasen zijn ongetwijfeld eieren: er zijn chocolade-eieren om te eten, eieren waarmee traditionele gerechten worden bereid, maar ook beschilderde of op verschillende manieren versierde eieren die worden gebruikt voor decoraties of voor de speurtocht in huis of tuin.

Voor de eieren die worden gebruikt voor decoratie of spel, zijn er veel verschillende artistieke technieken: niet alleen kunnen echte eieren worden gebruikt om te beschilderen, maar het is ook mogelijk om eieren van polystyreen te versieren of gevulde eieren te maken met een gehaakt motief. Met deze optie kun je decoraties maken die niet bederven en die op allerlei manieren kunnen worden gepersonaliseerd. Kijk eens naar de ideeën hieronder, je zou ze kunnen gebruiken voor je paaseieren!

Advertisement
threadbarecreations.blogspot.com

threadbarecreations.blogspot.com

Om de polystyreenmodellen in de vorm van een ei te bekleden, moet je de twee helften bewerken, die je vervolgens aan elkaar naait. Elk van deze kan worden gemaakt in 7 toeren, en je kunt zoveel kleuren gebruiken als je wilt!

Advertisement
whistleandivy.com

whistleandivy.com

Deze zijn, net als bij amigurumi, opgevuld, zodat ze naadloos kunnen worden bewerkt: het resultaat is een mooi doorlopend patroon met verhoogde strepen. Door neutrale kleuren te gebruiken zullen de eieren perfect zijn voor een beetje rustieke decoraties.

gathered.how

gathered.how

Ze zijn ook mooi als ze met meer felgekleurde garens worden gemaakt, ook als je geen speciale steken gebruikt maar werkt zoals je met normale amigurumi zou doen.

fabartdiy.org

fabartdiy.org

En waarom zou je het decoratieve eiermotief niet combineren met de boerderijdieren die vaak in paasdecoraties te zien zijn? Gehaakte eieren kunnen er ook uitzien als konijntjes, kippen of schapen!

howtomakes.org

howtomakes.org

Het is altijd moeilijk om de kleuren van eenhoorns te weerstaan, met hun regenboog manen, en ze zijn ook perfect als... eieren!

Advertisement

Gehaakte eieren die lijken op fruit, groenten en verschillende veelkleurige dieren, erg grappig en leuk om te maken of misschien om cadeau te geven.

Op elke effen kleur ondergrond kun je met een paar steken gestileerde bloemen aanbrengen.

Advertisement

Decoraties met bloemmotieven zijn werkelijk betoverend, en je kunt kleuren combineren om de contrasten te creëren die je maar wilt.

Vrolijk Pasen!

Advertisement