Bewaar glazen flessen om de tuin op een creatieve en goedkope manier te versieren

door Natasja

17 Maart 2022

Bewaar glazen flessen om de tuin op een creatieve en goedkope manier te versieren
Advertisement

Er zijn vele gelegenheden waarbij je een fles wijn ontkurkt, om nog maar te zwijgen van alle andere dranken die worden geconsumeerd en die in glazen flessen zitten. Hoewel dit een van de gemakkelijkst te recyclen soorten afval is, kunnen onbeschadigde glazen flessen ook op creatieve manieren worden gerecycled.

Meestal worden ze in huis gebruikt voor bloemen of misschien als kaarsenhouders, maar ze kunnen ook in de tuin (of moestuin!) worden gebruikt om op een nuttige en originele manier te decoreren. Borders, bestrating, schuttingen en nog veel meer: bekijk hieronder een aantal van de meest creatieve manieren om glazen flessen in de tuin te recyclen.

Advertisement

Ondersteboven in de grond, zodat de hele hals begraven is, is de gemakkelijkste manier om een bloembed af te bakenen met een originele border.

Advertisement

Voor kleine bloemperken kan het beter zijn om allemaal dezelfde flessen te gebruiken, maar voor langere borders kan het mooi zijn om iets verschillende vormen en kleuren te gebruiken.

Ze zijn ook perfect voor spiraalvormige verhoogde bedden.

En er zijn mensen die bloemperken hebben ontworpen met verschillende vormen, zoals een ster die de voet van een boom omcirkelt.

Wanneer ze worden gebruikt voor een border die, in plaats van het bloemperk af te bakenen van het gazon, het scheidt van een geplaveide laan, is het mooi om de fles volledig te begraven, zodat de bodems (allemaal hetzelfde) op gelijke hoogte komen met het plaveisel, bijna alsof het glazen bakstenen zijn.

Advertisement

En dit idee werkt ook voor het bestraten van hele opritten.

En als je een talud zou maken, zou je ook een wand van glazen flessen met de bodem naar buiten kunnen gebruiken om één kant te versieren.

Advertisement

Veel flessen met de hals in de muur geplaatst, en slechts enkele daarvan in de tegenovergestelde richting gerangschikt, die dienst doen als sproeikoppen voor de fontein die is aangebracht op de bakstenen muur waaraan de flessen zijn bevestigd: een werkelijk origineel idee.

Een project dat ook op balkons werkt: flessen als muurplantenbakken.

Advertisement

Boven elkaar geplaatst in verticale rijen, allemaal aan elkaar vastgemaakt en omlijst door een houten structuur: dit is het idee dat iemand heeft gebruikt om schuttingen te maken.

Het is een kleurrijk en origineel alternatief voor heiningen of leuningen aan de zijkanten van tuinhekken.

Advertisement

Je kunt ook overwegen ze in te voegen in de frames die worden gevormd door de verschillende stukken van een smeedijzeren trellis om klimplanten te laten groeien.

Zou je het leuk vinden om glazen flessen te gebruiken om de tuin te versieren?

Advertisement