Weet je niet wat je met de restjes wol moet doen? Ontdek creatieve manieren om de restjes van bollen wol te gebruiken!

door Natasja

16 Maart 2022

Weet je niet wat je met de restjes wol moet doen? Ontdek creatieve manieren om de restjes van bollen wol te gebruiken!
Advertisement

Breien of haken stelt je in staat om je op een creatieve manier te ontspannen en oneindig veel gepersonaliseerde en mooie voorwerpen te maken, maar soms betekent het ook dat je met zakken of dozen vol restjes wol, katoen en diverse garens zit. Het gebeurt namelijk zelden dat je de trui of een ander project afmaakt met praktisch alle wol die je voor die klus had gekocht, en wat moet je dan met al die restjes doen?

Als het niet genoeg is om er een voorwerp van te maken, kun je alle restjes het beste zo netjes mogelijk opzij leggen en ze dan, als er genoeg zijn, op allerlei creatieve manieren samen recyclen. We stellen er hieronder een paar voor.

Advertisement
mypoppet.com.au

mypoppet.com.au

Als de garens van voldoende gelijke dikte zijn, kun je ze samenvoegen tot één bol garen, zodat je er een kleurig project mee kunt maken. De beste manier om garensegmenten samen te voegen zonder dat er knopen in komen die dan merkbare oneffenheden worden in het afgewerkte werk, is de techniek die "Russisch aanhechten" wordt genoemd, waarbij de twee uiteinden bijna aan elkaar worden genaaid.

Advertisement
crochetinstinct.com

crochetinstinct.com

Je kunt een veelkleurige deken maken, eventueel gehaakt.

Er zijn duizenden ideeën om fantastische boekenleggers te maken, zoals die in de vorm van een bloem.

Ook schattig zijn de exemplaren die plat gemaakt zijn aan de kant die tussen de bladzijden komt en gevuld (amigurumi) aan de kant die naar buiten komt, om zo verschillende dieren of figuren na te maken.

Zou het niet leuk zijn om kleurrijke veren als boekenlegger te hebben?

Advertisement

Voor een deken kun je geleidelijk aan vierkante vormen van duizend kleuren maken, die je samenvoegt als je er genoeg hebt.

Combineer restjes die qua maat en kleur bij elkaar passen, en ook meerkleurige handschoenen, mutsen en sjaals zullen prachtig worden.

Advertisement
theknittingnetwork.co.uk

theknittingnetwork.co.uk

Heb je er wel eens aan gedacht om garen te gebruiken om fotolijstjes te haken?

Om een koord gewikkeld en omwenteling na omwenteling samengewerkt, kun je de restjes ook gebruiken om mandjes te maken om alles in te bewaren, ook de bollen garen waar je in de toekomst mee zult werken.

Advertisement

Je kunt ook kleine poppetjes maken van eenvoudig wollen garen.

...Of pompons, die je ook kunt gebruiken voor gestileerde bloemen.

Advertisement

En een restje van een bol garen is ideaal om kleine amigurumi uit te proberen!

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement