Moet je de keuken reorganiseren en weet je niet hoe? Profiteer van deze efficiënte en creatieve oplossingen

door Natasja

15 Maart 2022

Moet je de keuken reorganiseren en weet je niet hoe? Profiteer van deze efficiënte en creatieve oplossingen
Advertisement

Als je in de keuken iets moeten koken, beweeg je je tussen het gasfornuis, de oven en het aanrecht, die altijd vrij van rommel en klaar voor gebruik moeten zijn. En dat geldt nog meer voor alle kasten en laden, die vaak het toneel zijn van een opeenhoping van voorwerpen die je dwingen lang te moeten rommelen voordat je vindt wat je nodig hebt.

Het is niet eenvoudig om de ruimte goed in te delen als er niet veel ruimte is voor alle ingrediënten en keukengerei die je nodig hebt, maar er zijn een paar ideeën die steeds populairder worden bij moderne inrichtingen. Diepe laden in plaats van traditionele meubelen met deuren en planken, optimaal gebruik van de hoeken van de kamer en enkele andere soortgelijke oplossingen kunnen wonderen doen. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Traditioneel waren veel meubelen in het onderste deel van de keuken, vooral onder het aanrecht, die met deurtjes en planken aan de binnenkant, maar steeds populairder worden zeer diepe en brede laden, die je gewoon met een aanraking open schuift en zo alles gemakkelijker vindt.

Advertisement

Ze zijn zo groot dat ze zelfs de grootste pannen kunnen bevatten.

En soms verbergen ze uittrekbare planken binnenin, waar bijvoorbeeld de deksels van elke pan op passen.

De hoek van de keuken kan de ideale ruimte worden voor een compacte voorraadkast, afgesloten door een deur die de rechte hoek breekt.

Vanuit esthetisch oogpunt is het gebruik van manden, potten en houders met op elkaar afgestemde stijlen een winnende keuze, maar het maakt ook het zoeken naar wat je nodig hebt minder chaotisch.

Advertisement

Misschien vind je potten met doorzichtige deksels ook handig voor droge levensmiddelen, zodat je, als je ze rechtop in de laden zet, in één oogopslag kunt zien wat erin zit.

Er moeten altijd wel een paar ingrediënten en keukengerei op het aanrecht staan, en je kunt ze netjes houden met een rond dienblad.

Advertisement

Bestek- en keukengereiladen kunnen zijn voorzien van verdelers die anders zijn geplaatst dan gebruikelijk, bijvoorbeeld met schuine vakken.

Diepe laden kunnen ook worden gebruikt voor het opbergen van servies, dat wordt gestapeld en van elkaar gescheiden met stokken.

Advertisement

Onder de meubelen is er altijd ruimte om laden toe te voegen voor het opbergen van bakblikken en alles wat minder vaak nodig is.

Vergeet nooit dat je ruimte wint door voedseldozen te scheiden van hun deksels.

Advertisement

En denk er ook aan om de binnenkant van de deuren te gebruiken om kleine, lichte voorwerpen op te hangen, zoals maatlepels.

Als er vrije stukken muur zijn, voorzie die dan van rails en plaats er wat je maar wilt (koekenpannen, snijplanken, opscheplepels) op een mooie manier, want ze zullen direct deel uitmaken van de inrichting.

Welke oplossingen heb jij gekozen om je keuken op te ruimen?

Advertisement