Paaskransen: 11 elegante en creatieve ideeën om inspiratie op te doen

door Natasja

13 Maart 2022

Paaskransen: 11 elegante en creatieve ideeën om inspiratie op te doen
Advertisement

Kransen zijn een van de populairste feestversieringen, en ze zijn vooral zeer veelzijdig: die kransachtige creaties die aan deuren, ramen worden gehangen of ook aan panelen die op planken worden gezet, zijn in feite een basisstructuur met een eenvoudige vorm die, afhankelijk van de materialen waarmee hij is bedekt, het symbool wordt van vele verschillende feestdagen. En in plaats van ronde kransen kun je je laten inspireren door de thema's van elke feestdag om versieringen met andere vormen te maken.

Met Pasen wordt het dus een combinatie van de natuur en pastelkleuren met bloemen, eieren, konijnen, veren en nog veel meer. Strikjes, echte of kunsttwijgjes, stoffen versieringen, mos, takken... Er zijn heel veel opties, en hier zijn een paar echt betoverende voorbeelden om inspiratie uit te halen.

Advertisement

Als je versierde eieren gebruikt, ook namaak, is een mooie manier om de krans te maken de basisstructuur te bedekken met papiersnippers, hout of stro, zodat het lijkt alsof de eieren in een nest liggen.

Advertisement

Een perfect idee voor een shabby chic decoratie is het gebruik van een ijzeren houder om de eieren te omhullen en een kippengaas om alles te omwikkelen.

Om de bloei van de natuur in de lente te vieren, gebruik veel groene planten zoals varens en dergelijke, en bloemen of versieringen zullen er perfect bij passen.

Kunstplanten en -bloemen zijn ook mooi, zelfs als ze maar op één stuk van de krans worden gebruikt. Voor dit type krans zijn steunen van ineengestrengelde houten takken geschikt .

Eieren, gebladerte, veren: een hymne aan de natuur die kan worden aangepast naargelang de verscheidenheid van de planten of de kleuren van de versieringen.

Advertisement

De eieren kunnen ook gekleurde eitjes zijn, zoals de chocolade-eieren die in deze tijd van het jaar worden gegeten!

Strikjes van stof en gevulde konijntjes temidden van blaadjes en witte gerbera's: heel elegant!

Advertisement

Een heel leuk idee is om de ronde vorm van de te versieren standaard te veranderen in een die bestaat uit twee cirkels om er een gestileerd konijn van te maken.

Deze kransen kunnen ook versierd worden met grote strikken.

Advertisement

Kies elke tak en bloem die je wilt, er zijn er duizenden om je door te laten inspireren.

En ook een krans van strikken zou heel mooi kunnen zijn!

Vrolijk Pasen!

Advertisement