Moet je je huis verkopen of verhuren? Ontdek hoe je met kleine, gerichte ingrepen je huis zo aantrekkelijk mogelijk kunt maken!

door Natasja

03 Maart 2022

Moet je je huis verkopen of verhuren? Ontdek hoe je met kleine, gerichte ingrepen je huis zo aantrekkelijk mogelijk kunt maken!
Advertisement

Als het tijd is om een huis te verkopen of te verhuren, probeert men het altijd zo aantrekkelijk mogelijk te maken, zodat potentiële kopers of verhuurders positief onder de indruk zijn. Soms is opruimen en schoonmaken echter niet genoeg: hier en daar kunnen kleine aanpassingen worden toegepast die het verschil maken, en in sommige gevallen zijn een klein renovatieproject of enkele gerichte aankopen de moeite waard om de uitstraling van een kamer te optimaliseren.

Kleuren, meubelen, gordijnen en meer: er zijn een aantal elementen die moeten worden overwogen en op de juiste manier gerangschikt om het huis dat je wilt verkopen of verhuren er mooier uit te laten zien. Ontdek welke dat zijn.

Advertisement

Ongeacht de kleur van de muren, tenzij het een behang van hoge kwaliteit is of een aantal pakkende design opstellingen, is het altijd een goed idee om voor wit te gaan. Niet alleen is het de kleur die elke kamer groter en helderder doet lijken, maar het is ook de kleur die de indruk wekt dat je je huis vervolgens naar eigen smaak kunt aanpassen en personaliseren, zodat deze kleur vaak wordt aanbevolen wanneer je je huis moet verkopen.

Advertisement

Ruim alles op: geen dozen en kabels in het zicht, maar ook geen wankele opgestapelde voorwerpen, stapels boeken of tijdschriften, kortom alles wat gewoonlijk dagen (of maanden) half vergeten in een kamer ligt. Een beetje zoals het binnenkomen van een hotelkamer, alles moet netjes en goed schoongemaakt zijn.

Verwijder overtollig meubilair, of meubilair dat niet bij elkaar past en het evenwicht van de inrichting verstoort. Laat alleen het essentiële staan, op de juiste manier geplaatst. Het is dan aan de nieuwe huurders om het te personaliseren zoals zij dat willen.

Onpersoonlijke ruimten: de inrichting moet een aangenaam karakter hebben, maar zo onpersoonlijk mogelijk zijn, altijd met het oog op het feit dat degenen die in het huis zullen gaan wonen, het zullen personaliseren. Dus geen speelgoed, persoonlijke foto's, souvenirs en dergelijke.

In de badkamer alleen witte handdoeken, en bij voorkeur ook het beddengoed in de slaapkamer sober en neutraal. Ze geven een gevoel van "frisheid" en doen denken aan comfortabele kuuroorden en hotels.

Advertisement

Versterk de helderheid van de kamer door spiegels te plaatsen (één grote of meerdere kleine in compositie) op de muur tegenover de ramen.

Er gaat niets boven gezonde, mooie planten om een ruimte gastvrij te maken. Zonder natuur en groen zouden we immers niet kunnen bestaan.

Advertisement

Iemand zal kasten en lades openen, dat is onvermijdelijk, ook als horen ze bij de meubelen die je meeneemt. Dus je kan ze beter ook opruimen.

Een groot raam maakt een kamer groter en lichter, en de juiste gordijnen kunnen de ramen zelf groter doen lijken. Plaats de roede gewoon wat hoger en laat de gordijnen (die van licht en helder materiaal moeten zijn gemaakt) helemaal naar beneden vallen, zodat ze de grond bijna raken (bijna!).

Advertisement

Er wordt veel gesproken over het vermogen van tapijten om de perceptie van de beschikbare ruimte te beïnvloeden. Zowel in de woonkamer als in de slaapkamer is het altijd aan te bevelen om zeer grote tapijten (vloerkleden) te gebruiken, die zodanig worden geplaatst dat de bank en de fauteuils in het ene geval en het bed in het andere geval er grotendeels op staan, of die ten minste onder de voorpoten van elk meubelstuk liggen.

Probeer deze aanpassingen eens, ze kunnen echt een verschil maken!

Advertisement