Rimpels tussen je wenkbrauwen? Probeer deze eenvoudige natuurlijke middelen om ze te verwijderen

door Natasja

18 Februari 2022

Rimpels tussen je wenkbrauwen? Probeer deze eenvoudige natuurlijke middelen om ze te verwijderen
Advertisement

Het verstrijken van de tijd, maar ook andere factoren zoals stress, te vaak fronsen, zonnestralen en nog veel meer, laten sporen achter in het gezicht, met name in de zone tussen de wenkbrauwen, de glabella genoemd. Wanneer zich rimpels vormen in dit deel van het gezicht, daar bij de neusbrug, worden ze glabellaire rimpels genoemd.

Net als alle andere rimpels die zich in het gezicht vormen, bestaan er specifieke esthetische procedures om ze volledig weg te werken, maar een gezonde levensstijl en enkele heilzame DIY natuurlijke middelen kunnen zeker helpen. Lees verder om meer te weten te komen.

Advertisement
Pexels, Wikimedia Commons

Pexels, Wikimedia Commons

De basis van anti-rimpelbehandelingen is de huid hydrateren, wat zowel het dagelijks drinken van voldoende water als het gebruik van vochtinbrengende producten inhoudt. Enkele van de meest populaire ingrediënten voor het bereiden van zelfgemaakte middelen zijn:

  • Natuurlijke witte yoghurt: meng 3 eetlepels met 1 eetlepel honing, 1 theelepel citroensap en een paar druppels vitamine E olie (of ook de binnenkant van vitamine E capsules). In een gelijkmatige laag op het gezicht aanbrengen, met bijzondere aandacht voor het gebied tussen de wenkbrauwen en 10 minuten laten inwerken alvorens af te spoelen.
  • Kokosolie of zoete amandelolie: gebruik een paar druppels en breng deze direct aan op de rimpels, masseer zachtjes in met je vingertoppen. Het is handig om dit voor het slapen gaan te doen.
  • Neem het vruchtvlees van een avocado en maak het fijn het met behulp van een vork of een blender, en breng het resulterende masker direct op je gezicht aan, laat het 20 minuten zitten en spoel het af. Je kunt ook een eetlepel biologische honing toevoegen.
  • Sommige mensen gebruiken ook eiwitten, die direct op de rimpels worden aangebracht en na 5-10 minuten worden afgespoeld.

In het algemeen kun je het ontstaan van glabellaire rimpels tegengaan met:

  • Een gezonde voeding met veel water, en ook omega-3 supplementen.
  • Voldoende uren slapen elke nacht, en bij voorkeur op je rug zodat je niet steeds je gezicht tegen het kussen wrijft.
  • Gebruik elke dag zonnebrandcrème.
  • Hydrateer de huid 's morgens en 's avonds, en misschien nog een keer overdag.
  • Gebruik één keer per week een scrubproduct om dode huidcellen te verwijderen.

Advertisement