Maak een mooie en comfortabele mand voor je hond: ontdek deze DIY projecten!

door Natasja

03 Februari 2022

Maak een mooie en comfortabele mand voor je hond: ontdek deze DIY projecten!
Advertisement

Een hond in huis hebben is heel leuk: hij houdt ons gezelschap, geeft ons genegenheid en leert met ons samen te leven door zich onze gewoonten en schema's eigen te maken, en er is geen gebrek aan gelegenheden waarbij hij ons doet lachen. Het is belangrijk dat ze overdag en 's nachts bij ons blijven, en om ervoor te zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt in huis, is het vaak van essentieel belang dat we in onze kamers een ruimte kunnen vrijmaken voor de mand waar ze overdag en 's nachts kunnen schuilen en rusten.

De manden, of echte bedden of op maat gemaakte bankjes voor onze vrienden, kunnen ook worden gemaakt met DIY projecten, eventueel met pallethout, of ook door delen van meubelen te gebruiken voor ruimtebesparende maar elegante oplossingen, en ook door oude houten kisten in goede staat of zelfs de laden van sommige afgedankte meubelen te recyclen. Je zult ze dan uitrusten met kussens en dekens die vaak moeten worden gewassen om onaangename geuren te voorkomen en een goede hygiëne in huis te waarborgen, en ze zullen deel uitmaken van het meubilair. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Tot de meest populaire ontwerpen voor het maken van hondenbedden behoren zeker de modellen gemaakt van pallets, die groot en stevig zijn, ook geschikt voor grote of bijzonder uitbundige honden!

Advertisement

Met planken van pallets, of ander gerecycled hout, kun je echte miniatuurbedden maken voor je viervoeters.

Met pallethout en dergelijke kun je modellen maken van elke grootte die je nodig hebt, eventueel ook groot genoeg voor twee honden. En dan kun je ze in elke kleur die je wilt schilderen. Het belangrijkste is ze altijd zorgvuldig te schuren om te voorkomen dat jij of je huisdieren gewond raken door splinters.

Ook modellen met een natuurlijke houtkleur, die met geschikte impregneermiddelen kan worden bereikt, zijn mooi.

Een geweldig idee om de hoek van een kamer te benutten en ruimte te vinden voor een grote, comfortabele mand.

Advertisement
theprettymutt.com

theprettymutt.com

Een echt comfortabele mand, ook voor grotere honden.

Voor de kleine hondjes kun je echter ook een oud houten kistje in goede staat gebruiken, zoals de gebrandschilderde wijnkistjes!

Advertisement

Maar ook een vrij grote lade van een afgedankt meubelstuk.

Het persoonlijke schuilplaatsje van je hond kan ook elegant in het meubilair worden geïntegreerd.

Advertisement

Of eventueel op een miniatuurhut lijken.

Welk idee vind je het mooiste voor je honden?

Advertisement