Voorkom dat honden en katten buiten de ingang plassen met een afschrikmiddel dat je zelf klaarmaakt

door Natasja

05 Juli 2023

Voorkom dat honden en katten buiten de ingang plassen met een afschrikmiddel dat je zelf klaarmaakt
Advertisement

Het zit in de aard van honden en katten om hun territorium af te bakenen door systematisch op strategische plaatsen te plassen. En zo wordt elk ander dier dat gewoonlijk langskomt ertoe aangezet hetzelfde te doen. Aangezien het echter onvermijdelijk is om honden uit te laten, net zoals het moeilijk is om katten ervan te weerhouden een beetje rond te laten wandelen, wordt het noodzakelijk om corrigerend op te treden wanneer ieders favoriete plek de ingang van het huis is, of misschien een plek onder een raam dat je bij mooi weer graag open laat staan.

Bij warm weer is er maar weinig voor nodig om een plek op de buitenvloer die zo bespoten wordt door de viervoeters stinkend te maken. Gelukkig kan het probleem worden ingedamd met DIY methoden.

Advertisement
Creativo

Creativo

Het makkelijkste ingrediënt om te gebruiken is witte azijn. Het kan wijn-, alcohol- of appelazijn zijn. Net als bij huishoudelijke schoonmaakmiddelen is dit ingrediënt in staat om onaangename geuren te neutraliseren, maar in dit specifieke geval heeft het ook een andere functie: dankzij het azijnzuur dat erin zit, is de geur onaangenaam voor honden en katten, die afstand zullen houden van die plek.

Afhankelijk van hoe vaak de plek aangetast is, zal het nodig zijn om vaker in te grijpen. In elk geval kun je wat absolute azijn rechtstreeks op de aangetaste plek gooien, of ook een mengsel (in een fles of spuitfles) van gelijke delen water en azijn klaar hebben staan. Gebruik het na zoveel mogelijk te hebben afgespoeld, wacht dan tot alles een beetje droog is en giet het middel in kwestie op het oppervlak.

Op dezelfde manier kun je ook citroensap gebruiken, van een citroen die misschien niet helemaal vers is: knijp hem uit en giet het direct op de plek door het met water tot een 50/50 verhouding te verdunnen. Je kunt ook 15-20 druppels essentiële olie per liter aan dit mengsel toevoegen. Kies misschien munt of eucalyptus, die niet alleen aangenaam zijn, maar ook vrij lang werken. Je kunt aan dit recept een eetlepel baking soda toevoegen voor elke liter vloeistof die je gebruikt. Je moet goed schudden voordat je het op de getroffen plek spuit of giet.

Als je in plaats daarvan in de winkel gekochte schoonmaakmiddelen wilt gebruiken, kies dan voor enzymatische schoonmaakmiddelen, die effectiever zijn in het verwijderen van onaangename geuren.

Advertisement