Geef je kat uren speelplezier door creatief speelgoed te maken van kartonnen dozen

door Natasja

03 Februari 2022

Geef je kat uren speelplezier door creatief speelgoed te maken van kartonnen dozen
Advertisement

Iedereen die een kat heeft, heeft waarschijnlijk wel eens gezien hoe deze charmante dieren de duurste speeltjes links laten liggen en vervolgens dol zijn op allerlei soorten kartonnen dozen: de grote dozen uit verpakkingen die door koeriers zijn bezorgd, maar ook de kleine dozen waarin bijvoorbeeld rollen levensmiddelenfolie zaten.

Als de kartonnen doos groot genoeg is, zullen ze erin passen; als hij klein is, zullen ze er op de een of andere manier mee spelen. Dus waarom zou je deze onweerstaanbare aantrekkingskracht niet gebruiken om spelletjes - soms speeltuinen - te creëren! - Er zijn een aantal ideeën op internet te vinden, waarvan sommige ook grappig zijn en zelfs eigenaars met een nerdhart gelukkig zouden maken. Ontdek hieronder enkele voorbeelden.

Advertisement

De twee helften van een kartonnen doos bevatten een heleboel kattenspeeltjes, zoals die interactieve speelborden voor kinderen, maar dan in een katvriendelijk formaat! Misschien wordt er aan het eind iets kapot gemaakt, maar het is gewoon karton en het is ook gemakkelijk te recyclen.

Advertisement

Hoeveel mensen weten in hun hart dat hun kat de concurrentie zou hebben verslagen en de IJzeren Troon zou hebben gewonnen zonder alle beproevingen die de verschillende huizen in de saga hebben doorstaan?

Een man in quarantaine heeft een klein creatief meesterwerk gemaakt: de kartonnen tank waarmee de katten het huis voorgoed overnemen.

moderncat.com

moderncat.com

Ook katten kunnen dromen van een reis naar het oneindige en verder. En we kunnen hun ambities toejuichen.

Kartonnen kokers van keukenfolie kunnen een spelletje whack-a-mole worden voor katten.

Advertisement

Een klein fort voor je katten, compleet met krabpalen, helemaal gemaakt van karton.

Indien de kat niet de voorkeur geeft aan middeleeuwse landhuizen en kastelen, maar eerder aan oosterse pagodes, kan aan zijn voorkeuren worden voldaan met karton.

Advertisement

Ze zullen misschien niet willen toegeven dat ze iets aanbidden wat muizen gewoonlijk doen, maar een wiel als dit zou hen lange tijd bezig kunnen houden.

Tutorial via e.how

Tutorial via e.how

Voor degenen die zich verheugen op de road trip naar zee met de surfplanken klaar om te gebruiken.

Advertisement

Een gymzaal en speelplaats van karton: met kartonnen dozen kun je katten voor heel weinig geld vermaken. Alles wat je nodig hebt is fantasie en een schaar en plakband.

Zou je het leuk vinden om een paar van deze constructies voor je kat te maken?

Advertisement