Maak zelf een natuurlijke en super hydraterende body butter

door Natasja

11 Januari 2022

Maak zelf een natuurlijke en super hydraterende body butter
Advertisement

Je lichaamshuid hydrateren is meer dan een gewoonte: het is een manier om de algemene gezondheid van je lichaam te ondersteunen en het uitdrogen tegen te gaan dat vaak wordt veroorzaakt door het zeer harde water dat je gebruikt bij het douchen, of misschien ook door de agressieve douchegels. Als je een product wilt proberen om je lichaamshuid te voeden en te hydrateren op basis van natuurlijke en zeer rijke ingrediënten, kun je de volgende body butter eens proberen.

Het is op basis van karitéboter, een eetbare stof die wordt gewonnen uit de pitten van de karitéboom, een plant die inheems is in Afrika. Je kunt het gemakkelijk in grote hoeveelheden in winkels vinden, en door het met enkele andere ingrediënten te mengen, maak je een gepersonaliseerde en natuurlijke crème. Controleer altijd dat je niet allergisch reageert op één van de ingrediënten en probeer het product misschien eerst alleen uit op een klein stukje huid (meestal bijvoorbeeld in de holte van de elleboog), waarbij je het ontstaan van eventuele huidreacties de komende 48 uur in de gaten houdt. Raadpleeg een arts als je twijfelt.

Advertisement
pxhere.com

pxhere.com

Ingrediënten

  • 100 gram karitéboter
  • 30 ml van een voedende plantaardige olie: je kunt de olie van kokosnoot, zoete amandel, avocado, jojoba, olijf gebruiken.

Hieraan kun je, indien je dat wenst, toevoegen:

  •     10 druppels essentiële olie van lavendel (of andere bloemen die je lekker vindt, zoals roos, lelietje-van-dalen, jasmijn, enz.)
  • 5 druppels van een etherische olie met een balsmatische geur, zoals munt, rozemarijn of eucalyptus (die goed samengaat met de bloemige noot).

Advertisement
Veganbaking.net / Wikimedia Commons

Veganbaking.net / Wikimedia Commons

Procedure:

    1. Verwarm de karitéboter au bain-marie, bij voorkeur in een glazen kom, en houd het vuur laag.
    2. Voeg de plantaardige olie toe en roer, zet dan onmiddellijk het vuur uit.
    3. Zodra de glazen kom met de boter en de olie is afgekoeld, plaats hem in de koelkast tot hij weer hard is. Het moet een boterachtige consistentie hebben.
    4. Het duurt ongeveer 20 minuten, dan kun je de kom eruit halen en de etherische oliën toevoegen, roerend met een garde om alles goed te mengen.
    5. Giet het in een glazen pot en bewaar bij kamertemperatuur.

Het zal klaar zijn voor gebruik zoals elke andere body butter!

Advertisement