Vocht in huis en condens op de ramen? Gebruik een eenvoudige zeef om er vanaf te komen: ontdek hoe

door Natasja

08 Januari 2022

Vocht in huis en condens op de ramen? Gebruik een eenvoudige zeef om er vanaf te komen: ontdek hoe
Advertisement

Laten we eerlijk zijn: iedereen heeft wel eens te maken met vocht in huis. Of het nu is omdat het huis overdag maar korte tijd aan de zon is blootgesteld of omdat je geen groot terras hebt om de was buiten te hangen, veel mensen hebben te kampen met een te hoge "huishoudelijke"-vochtigheid.

Dit probleem doet zich vooral voor in de herfst- en wintermaanden, maar het kan zich ook in andere perioden van het jaar voordoen en is helemaal niet onmogelijk te bestrijden. Laten we eens kijken hoe je dat kunt doen met een heel eenvoudige en voordelige methode!

Advertisement
Creativo

Creativo

Als je geen geld wilt uitgeven aan een traditionele luchtontvochtiger, kan deze DIY truc erg handig zijn. De remedie waar we het over hebben staat bekend als de zeefmethode en je hebt 3 eenvoudige elementen nodig om deze in praktijk te brengen.  

Alles wat je nodig hebt is een zeef van elk formaat, zolang hij maar een smalle maas heeft, een houder met dezelfde diameter als de zeef om eronder te zetten, en grof zout of rijst. De laatste twee staan bekend om hun vermogen water en vocht te absorberen.

Is het je weleens opgevallen dat er vaak rijstkorrels zichtbaar zijn in de kruidenpotjes met zout? Dit is een zeer gangbare praktijk, juist omdat de rijst, door het vocht in het zout op te nemen, voorkomt dat er zich een blokkering vormt en waardoor het zout onmogelijk of op zijn minst moeilijk te gebruiken is.

Dit gezegd zijnde, laten we teruggaan naar onze zeefmethode. Na het zout of de rijst te hebben gepakt, vul je de zeef tot aan de rand en plaats hem op de bak, die de functie zal hebben om de vochtigheid op te vangen die in de kamers van het huis aanwezig is. Het enige wat je nog hoeft te doen is de vochtigste plek in de keuken, woonkamer, slaapkamers of badkamer te vinden en je DIY ontvochtiger zijn werk te laten doen.

 

 

Advertisement
Creativo

Creativo

Wij raden je aan regelmatig te controleren hoeveel vloeistof zich in de bak heeft verzameld, zodat deze kan worden geleegd en opnieuw geplaatst voor een optimaal effect. 

In ieder geval moet je het huis altijd luchten of de waslijn en de was zo veel mogelijk buiten houden. Dit zijn twee maatregelen die ongetwijfeld de vorming van vocht in huis en die vervelende condensatie op de ramen en op de vloer van de verschillende vertrekken voorkomen. 

Had je al gehoord van de zeefmethode? Een snel en gemakkelijk middel dat goed van pas zal komen in huis!

 

 

Advertisement