Wil je je trap versieren voor de kerstperiode? Vind de juiste inspiratie voor klassieke of moderne decoraties

door Natasja

16 December 2021

Wil je je trap versieren voor de kerstperiode? Vind de juiste inspiratie voor klassieke of moderne decoraties
Advertisement

Iedereen die een trap met een zichtbare leuning in huis heeft, zal er zeker al eens over hebben nagedacht - of misschien zelfs al eens hebben geprobeerd - deze te versieren voor de kerstperiode.

Traditioneel wordt een slinger net onder de leuning gedrapeerd, maar het is ook mogelijk hem op de leuning te draperen, of gewoon de leuningstangen te versieren. En dan zijn er nog heel veel verschillende ideeën, meer flitsend en kleurrijk of meer sober en minimaal, afhankelijk van je smaak. Laat je inspireren door de onderstaande afbeeldingen.


Advertisement

Groene takken van dennen en sparren, maar ook andere planten die je misschien in de tuin hebt of die je gemakkelijk kunt vinden: het is dé natuurlijke kerstversiering bij uitstek.

Advertisement

De kleur van het gebladerte en van eventuele extra versieringen (zoals linten en strikken) moet worden afgestemd op de andere decoraties in huis. En natuurlijk kan deze decoratie ook versierd worden met lichtjes om alles nog een beetje magischer te maken.

Een paar takken erop en wat kerstboomballen die tussen de spijlen tevoorschijn komen, alsof ze ingelijst zijn: eenvoudig en heel mooi. Je kunt dunne draden of nylon gebruiken om ze op te hangen, maar ook linten die je misschien qua kleur kunt afstemmen op de slinger.

Een rijke slinger met reusachtige dennenappels en veel rode ballen zal zeker opvallen!

Het is niet gemakkelijk om extra grote versieringen in de vorm van kerstballen te vinden, maar je kunt wel papieren ballen vinden die ook voor feestversiering worden gebruikt: kies kleuren die overeenkomen met die van de slinger.

Advertisement

Samenstellingen van takken die op regelmatige afstanden verticaal op de spijlen van de reling zijn bevestigd: zeer elegant.

Een paar kerstslingers opgehangen met mooie linten: het is de ideale oplossing als je slingers in verschillende stijlen wilt maken, maar niet weet waar je ze moet ophangen!

Advertisement

Slingers in de vorm van groene takjes en een kerstboombal op regelmatige afstanden: gemakkelijk en minimaal!

Een soortgelijk idee in Scandinavische stijl, met kleine samenstellingen van takken op de leuningen, maar dan bevestigd aan de bovenkant in plaats van aan de onderkant.

Advertisement

Een overvloed aan rood: in een huis dat helemaal in het wit is ingericht, is dit een kleur die je zeker kan gebruiken.

Een origineler en grappiger idee, met de silhouetten van vele geschenkverpakkingen op elke trede.

Advertisement

Wat dacht je ervan om van elke relingstok een reusachtige rode en witte suikerstok te maken?

Het idee om van de leuning een ijsglijbaan te maken waar de pinguïns zich vanaf kunnen lanceren is heel erg grappig!

Fijne feestdagen!

Advertisement