Een all-white kerst: laat je inspireren door vele magische decoraties voor helemaal witte versieringen

door Natasja

15 December 2021

Een all-white kerst: laat je inspireren door vele magische decoraties voor helemaal witte versieringen
Advertisement

Traditioneel wordt het idee van Kerstmis geassocieerd met besneeuwde landschappen, hoewel dit niet overal ter wereld het geval is. De versieringen zijn dus vaak getint met wit, omdat dit ook een van de kleuren van dit feest is. Door voor decoratie alleen witte kleuren te gebruiken, vooral als ook de inrichting heel licht is, creëer je een magische en ijle sfeer die echt aan het sneeuwtaferelen doet denken.

Er zijn genoeg voorwerpen die overal in huis kunnen worden gebruikt om volledig witte decoraties te maken, bekijk er enkele in de onderstaande afbeeldingen.

Advertisement

Een langwerpig wit dienblad van keramiek, eenvoudig en smal, om een decoratie te creëren met witte of besneeuwde bomen, maar dat ook kan worden gevuld met gebleekte of geverfde dennenappels, kerstboomballetjes en elk ander decoratief element dat je leuk vindt.

Advertisement

Eenvoudiger maar toch betoverend: vele identieke glazen potten, wit geverfd en gevuld met droge takjes, vervolgens bijeengehouden door een dun lichtsnoer (bij voorkeur met een warme lichtkleur).

Kaarsen mogen natuurlijk niet ontbreken: of ze nu midden op tafel, op een meubelstuk of op een schoorsteenmantel staan, ze zorgen meteen voor de juiste stemming voor de feestdagen, vooral in combinatie met sparrentakken.

De krans om aan de deur te hangen kan ook total white worden gedecoreerd, ook met kunsttakken.

Als tafeldecoratie of decoratie voor de woonkamer of de zitkamer kun je boompjes maken door piepschuim kegels te bedekken met wol, parels, strassteentjes of witte lichtjes.

Advertisement

Als je enkele decoratieve takken hebt verstopt in grote glazen houders, zoals vazen en mandflessen, kun je er eenvoudig witte boomballen in doen om een feestelijke versiering te maken.

Wanneer je het effect van sneeuw of ijs wilt creëren op versieringen, bladeren, takjes, dennenappels, enz., kun je er Epsomzout op plakken.

Advertisement

Een betoverende regen van sterren op de tafel. Het is een leuk idee voor een weinig gebruikte tafel, of ook voor een ander meubelstuk dat in het zicht staat.

Verander zelfs de gangen in bevroren koninkrijken met veel papieren sneeuwkristallen die aan het plafond hangen!

Advertisement

Een charmante minimalistische decoratie in puur Scandinavische stijl.

Een betoverend tafereel, met veel kunstsneeuw, in een lantaarn: perfect als vloerdecoratie maar ook om op dressoirs te zetten.

Advertisement

Je kunt voor deze winterse taferelen ook glazen vazen gebruiken, en die zien er geweldig uit!

Fijne feestdagen!

Advertisement