Wil je een originele en extravagante kerstboom? Ontdek de elegante "Dress Tree" gemaakt van oude paspoppen

door Natasja

09 December 2021

Wil je een originele en extravagante kerstboom? Ontdek de elegante "Dress Tree" gemaakt van oude paspoppen
Advertisement

Geen zin meer in de traditionele versierde kerstboom? Als je al geëxperimenteerd hebt met veel verschillende thema's en kleuren om je stijl elk jaar te veranderen, is het misschien tijd om een meer extravagant maar echt heel mooi en elegant idee te proberen: de Dress Tree.

Dit zijn kerstbomen die de vorm hebben van een echte avondjurk. Ze zijn gemodelleerd op een paspop, net als die welke in kledingzaken en kleermakerijen worden gebruikt. Maar zelfs zonder is het nog mogelijk deze ongelooflijke creaties vorm te geven. Lees verder om meer te weten te komen.

Advertisement

Zodra de buste van de paspop op de steun is geplaatst, kan de top al worden gepast om als lijfje van de jurk te fungeren, of kaal worden gelaten om later te worden bedekt, afhankelijk van de model dat je wilt maken. Maar het is van essentieel belang om het metalen gaas rond de taille te wikkelen en het naar wens vorm te geven wat betreft lengte en volume.

Advertisement

Alle takken van sparren, andere coniferen of dennen (meestal echte, maar je kunt ook kunsttakken gebruiken als ze goed gemaakt zijn) die de "stof" van de rok vormen, worden door het gaas geregen.

Zodra je alles met takken hebt bedekt en een dikke groene ondergrond hebt gemaakt, waarbij je het gaas niet mag zien, is het tijd om creatief te worden met de versieringen. Natuurlijk kun je alle gebruikelijke boomversieringen gebruiken, inclusief strikken, linten en lichtjes.

Korte exemplaren zijn ook superleuk, net als de vintage-geïnspireerde ballon- of cupcakejurken.

Een element dat erg populair is voor deze Dress Trees zijn pauwenveren.

Advertisement

Je moet de versieringen tussen de bladeren afstemmen op de kleur van de buste voor het beste resultaat.

Wijdere of aansluitende rokken: je kunt je laten inspireren door de modellen die je het meest opvallen in de modewereld of eventueel in kostuumfilms en -tv-series.

Advertisement

Een kledingboom die doet denken aan het carnaval van Rio de Janeiro.

Als je geen paspop kunt vinden, geen zorgen: je kunt de buste ook van netstof maken.

Advertisement

En vervolgens moet je die ook nog bedekken: misschien met stof, en door de takken tot aan de borst van de paspop te laten klimmen.

Zou je het leuk vinden om een Dress Tree gebruiken in plaats van een traditionele kerstboom?

Advertisement