Vergeet bij het versieren van de kerstboom de onderkant niet: ontdek hoe je deze op een supermooie manier kunt bedekken

door Natasja

07 December 2021

Vergeet bij het versieren van de kerstboom de onderkant niet: ontdek hoe je deze op een supermooie manier kunt bedekken
Advertisement

Of de kerstboom nu echt of een kunstboom is, om ervoor te zorgen dat hij echt stijlvol versierd is en dat niets wordt vergeten, moet ook de onderkant op de een of andere manier worden versierd. Echte bomen, van welke grootte dan ook, staan in potten, dus als de pot er zelf niet zo mooi uitziet, is het beter een pothouder te kiezen of ook een soort houder die de pot aan het oog onttrekt. En je zou zelfs die kunnen versieren.

Met kunstkerstbomen daarentegen, die meestal een standaard hebben met gekruiste elementen om stabiliteit te geven, kun je voorwerpen gebruiken om eromheen te wikkelen of rondom te plaatsen om het op een mooie manier aan te kleden. Laat je inspireren door de onderstaande ideeën.

Advertisement

Als je een pothouder van hoge kwaliteit kunt gebruiken, zoals metaal (koperen potten zijn prachtig) of keramiek, is dat de elegantste keuze.

Advertisement

Voor kunstbomen kun je ook dekens gebruiken: gebreide dekens met opzichtige garens zijn altijd trendy, maar ook warme plaids of oude dekens met een traditionele uitstraling geven het juiste warme gevoel.

Voor een meer rustieke keuze, kun je een jute zak gebruiken.

Als je van de country stijl houdt, overweeg dan een houten vat of ook een ton om je kerstboom in te zetten.

De ton kan ook goed voor een kunstboom: bedek de hele ruimte met een rond kleed, en bouw dan alleen de wanden van de ton met teruggewonnen hout, helemaal rond de stam.

Advertisement

Country chic en tijdloos: de grote rieten mand, eventueel ook rustend op een kleedje.

Een verzinkt metalen emmer is een ander perfect idee voor een farmhouse inrichting.

Advertisement

Ronde vloerkleden van imitatiebont, bij voorkeur wit, zijn gemakkelijk te vinden in veel meubelzaken en doen denken aan besneeuwde landschappen.

Een dikke papieren zak is een schattig rustic chic idee.

Advertisement

En als je alleen een miniboompje gebruikt, kun je het in een hele grote glazen pot zetten.

Vergeet niet dat je de vloer rond de boom altijd kunt opvullen met nepcadeautjes: dat kunnen verpakte kartonnen dozen zijn, of houten blokken die geverfd, met stof bekleed of gewoon geschuurd en hoogglanzend behandeld zijn, met een strik om ze te versieren. Ze creëren de perfecte sfeer, ook terwijl de echte cadeautjes worden uitgedeeld!

Fijne feestdagen!

Advertisement