Kerstkaarsen: 11 geweldige ideeën om je huis te versieren tijdens het feestelijke seizoen

door Natasja

06 December 2021

Kerstkaarsen: 11 geweldige ideeën om je huis te versieren tijdens het feestelijke seizoen
Advertisement

Van de verschillende versieringen die in huis kunnen worden aangebracht om het kerstseizoen te vieren, zijn er zeker enkele die van essentieel belang zijn. Daartoe behoren kaarsen, die worden aangestoken vanwege hun symbolische waarde of gewoon omdat ze een unieke, gezellige en intieme sfeer scheppen die kerst echt magisch helpt te maken.

Kaarsen in alle vormen en kleuren kunnen worden gebruikt, hoewel over het algemeen de voorkeur wordt gegeven aan wit, rood of ook groen, zoals de typische kerstkleuren. Ze kunnen worden uitgestald op design kandelaars, maar zien er ook geweldig uit in handgemaakte composities, zelfs gerecycleerde voorwerpen. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Kandelaars zoals de shabby chic kandelaars met een houten voet, maar waarin ook kerstbelletjes verwerkt zijn: zeer grappig!

Advertisement

Voor een decoratie in warme houttinten, perfect voor een rustieke inrichting, kun je geschuurde blokken gebruiken waarop je metalen deksels plaatst (die van glazen potten, misschien ook op gepaste wijze verouderd of geverfd): dit zullen de kerstkandelaars zijn om neer te zetten waar je maar wilt.

Het idee van omgekeerde glazen om kaarsen in te zetten raakt nooit uit de mode en is altijd mooi om te zien en snel klaar te maken. Kies de kleur van de kaars ook op basis van wat je zult gebruiken om de glazen "bel" te versieren die aan de onderkant ontstaan is!

Veel dunne kaarsen op een houten schijf, of ook een ronde snijplank, aan de voet waarvan kerstboomballen worden geschikt, alles omlijst door groen gebladerte: eenvoudig en erg mooi.

Voor dikkere kaarsen kun je jutebanden gebruiken waaraan met een touwtje takjes of dennenappels kunnen worden bevestigd.

Advertisement

Maar kerstklokken zouden ook erg mooi zijn.

Heb je blikken? Ze zijn uitstekend geschikt als kaarsenhouders: ofwel voor één kaars per stuk, die je tussen mos of groene twijgen kunt stoppen, ofwel om kaarsen te gebruiken die zijn aangestoken maar nog niet opgebruikt, door er verschillende in elk blikje te plaatsen. Versier de blikken met opschriften of afbeeldingen zoals je maar wilt.

Advertisement

Als je graag zelf kaarsen maakt, moeten kerstkaarsen alle specerijen en aroma's hebben die bij de feestdag horen.

Rode was in hoge, smalle glazen houders: versier de buitenkant en je hebt de perfecte kerstkaarsen om het hele feestseizoen te laten branden.

Advertisement

Een ander, kleurrijker, idee voor houten blokken: als rustieke kaarsenhouders.

Als je kaarsen kunt vinden in de vorm van kerststerren, sneeuwpoppen, kerstbomen en dergelijke, heb je niet veel meer nodig om de tafel te versieren.

Fijne feestdagen!

Advertisement