Ontdek hoe je je toiletborstel schoon en hygiënisch houdt met deze eenvoudige trucs

door Natasja

05 December 2021

Ontdek hoe je je toiletborstel schoon en hygiënisch houdt met deze eenvoudige trucs
Advertisement

Telkens wanneer je het toilet schoonmaakt, gebruik je vast de toiletborstel die altijd klaar staat aan de zijkant van het toilet: het is een borstel die je steeds weer gebruikt om het toilet na elk gebruik goed schoon te houden, om zo de hygiënische omstandigheden te garanderen die ook van fundamenteel belang zijn voor je gezondheid.

Maar ook deze borstel moet zo goed mogelijk worden schoongemaakt en onderhouden, want als je hem terugzet terwijl hij nog vuil is en je hem of de houder niet verzorgt, zullen ziektekiemen en bacteriën zich vaak opnieuw verspreiden en de hygiëne in de badkamer ernstig in gevaar brengen. Voor het juiste onderhoud van de borstel kun je zonder al te veel moeite enkele doe-het-zelf methoden toepassen.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Bleekmiddel: is de beste bondgenoot om de borstel te ontsmetten. Dus wanneer je doortrekt en de borstel in het toilet gebruikt, kun je tegelijkertijd een beetje bleekwater erin gieten, zodat het water zelf in de pot helpt om deze schoon te maken. En het is altijd een goed idee om wat water en bleekmiddel in de houder te laten zitten.

    Dit betekent niet dat je de toiletborstel minder vaak en niet zorgvuldig moet schoonmaken. Dit moet je daarvoor doen:
    1. Vul een emmer met warm water
    2. Voeg een scheutje bleekmiddel toe (denk aan een half glas of zo)
    3. Doe de borstel erin en houd hem daar minstens een uur
    4. Haal hem uit het water en spoel hem af onder warm water
    5. Zet hem weer terug in de houder

  •  Water en azijn: deze middelen kunnen in de houder vervangen worden door bleekwater, en kunnen af en toe Plan B worden voor een grondiger reiniging, hoewel bleekwater een betere desinfecterende werking heeft.
  • Ammoniak om schoon te maken: ammoniak moet altijd zeer verdund worden gebruikt en je moet ervoor zorgen dat je je handen, ogen en luchtwegen beschermt, en de ruimte tijdens en na het gebruik goed ventileert, waardoor het iets minder praktisch is dan andere oplossingen, en mogelijk ook gevaarlijker. Het kan echter hardnekkige vuilophopingen grondig reinigen, hoewel het niet de desinfecterende werking heeft van bleekwater.

Om onaangename geuren te voorkomen, kun je, wanneer je geen azijn of bleekmiddel in de houder gebruikt, er een beetje baking soda in doen, maar let erop dat het alleen niet zo'n reinigende werking heeft, zodat je het beste de andere methoden kunt gebruiken.

Advertisement