Breng de magie van Kerstmis naar het balkon of de vensterbank met deze fantastische kerstversieringen

door Natasja

04 December 2021

Breng de magie van Kerstmis naar het balkon of de vensterbank met deze fantastische kerstversieringen
Advertisement

Tijdens de kerstdagen is het leuk om je huis te versieren met veel decoraties om de kerstsfeer te creëren, en niet alleen binnenin. Als je een balkon hebt of ook alleen maar een vensterbank, kan het leuk zijn om ook dat in de kerstsfeer te versieren.

Je kunt echte of kunsttakken gebruiken, groene of droge, evenals extra grote versieringen, lichtjes en verlichte decoraties, en er zijn genoeg creatieve en flitsende ideeën zoals knuffeldieren, reusachtige geschenkverpakkingen of ook een kerstman in een grappige houding. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Door extra grote versieringen te vinden, kunnen dergelijke balkons echt de aandacht trekken.

Advertisement

Groene slingers met rode strikken als kerststerren en de versieringen die in het midden naar beneden hangen: het is traditioneel en in principe eenvoudig, maar met een groot effect.

Buiten kun je passende verlichting plaatsen die bestand is tegen het weer, en dan maakt een beetje groen en rood de decoratie echt af. Het idee om bellen toe te voegen is ook erg leuk, want die doen denken aan een vrolijk feest.

Een iets extravaganter idee, met een overvloed aan witte zachte knuffeldieren, waaronder beren en kerstfiguren, maar ook opgezette bomen!

En waarom niet heel veel verschillende kleuren en kleurrijke linten gebruiken? De combinatie van een ronde krans aan de muur en een slinger gedrapeerd over de leuning is altijd mooi om te zien, vooral als ze qua stijl op elkaar zijn afgestemd.

Advertisement

Een verlichte decoratie: ook een eenvoudig symbool is genoeg om de juiste sfeer te scheppen.

Deze decoratie met versieringen in vele maten, maar in de kleuren goud, zilver en brons op een zilverwitte achtergrond is zeer elegant en past bij de kleuren van het gebouw!

Advertisement

Als je ook alleen kerstballen wilt gebruiken, kun je ze combineren in verschillende groottes, geleidelijk groeiend naar het midden van de decoratie.

Ook als je geen balkon hebt, kun je de buitenkant van het huis versieren door de vensterbanken te gebruiken: als het nog leeg is, zet dan een passende plantenbak neer en laat je fantasie de vrije loop met kerstcomposities.

Advertisement

Ook hier, een enkel extra groot element met een paar takken en lichtjes ziet er geweldig uit!

En als je het leuk vindt om een grappig tafereeltje te maken, kun je altijd gebruik maken van de kerstmanfiguren in een dynamische houding.

Advertisement

Bij een hoog gebouw is het leuk om dezelfde soort servieringen voor het balkon en het entree te gebruiken, en eventueel ook die van de ramen!

Hoe zou jij je balkon willen versieren voor kerst?

Advertisement