Moeilijk te verwijderen vlekken in de badkamer? Probeer vaatwastabletten

door Natasja

10 December 2021

Moeilijk te verwijderen vlekken in de badkamer? Probeer vaatwastabletten
Advertisement

Wie een vaatwasmachine heeft, heeft waarschijnlijk een voorraadje vaatwastabletten in huis: die harde, gekleurde tabletten blijken handige bondgenoten te zijn, ook voor het schoonmaken dat soms echt moeilijk lijkt. In de badkamer bijvoorbeeld kunnen hardnekkige vlekken ontstaan die met de traditionele middelen die je gewoonlijk gebruikt, niet lijken te kunnen worden verwijderd. Het is daarom de moeite waard om een van die tabletten te proberen die je in de keuken bewaard.

Ze kunnen worden gebruikt op sanitair, met name het toilet, maar ook in de douchecabine. Lees verder en ontdek hoe je ze kunt gebruiken.

Advertisement
Pixabay, Creativo

Pixabay, Creativo

Sommige toiletten, meestal die al oud zijn, hebben vervelende vuilkringen op de plaats waar het water de keramische wanden raakt, en hoe vaak je ook specifieke schoonmaakmiddelen gebruikt, of bleekmiddel, of ook de verschillende DIY middelen op basis van azijn of baking soda en dergelijke: die geelachtige ringen die echt lelijk zijn om te zien, verdwijnen niet. En er zijn ook strepen die van de rand van het toliet naar de afvoer lopen, soms veroorzaakt door afzettingen van andere detergenten en niet alleen vuil of kalkaanslag.

Voordat je chemische middelen gaat gebruiken die te agressief en zelfs gevaarlijk voor je gezondheid zijn, kun je proberen vaatwastabletten te gebruiken.

Doe lange rubberen handschoenen aan en pak een enkel tablet, maak een hoekje ervan nat en gebruik het als een gummetje. De tabletten zijn zeer hard en schurend, maar ze lopen niet het risico de afwerking al te zeer te beschadigen zoals het gebruik van schurende sponzen zoals zeer fijne staalwol of glaspapier met een zeer fijne korrel (wat andere methoden die men kan toepassen als de rest niet werkt).

Zodra de vlekken zijn verwijderd, kun je het toilet op de gebruikelijke wijze schoonhouden, zonder telkens een nieuw tablet te moeten gebruiken.

Evenzo kun je een vaatwaastablet gebruiken op de wanden van de douchecabine wanneer er oude kalkaanslag is die op geen enkele andere manier weggaat. Gebruik koud water om het kompres vochtig te maken, zodat het niet te snel oplost. Zodra je het hele schoon te maken gedeelte hebt geschrobd, gebruik een zachte doek om alle zeep af te spoelen en een andere droge doek (eventueel ook een wisser) om al het overtollige water weg te vegen.

Heb je deze methodes wel eens geprobeerd?

Advertisement