Witte kaarsen met kerst: versier je huis met deze elegante en traditionele decoraties

door Natasja

29 November 2021

Witte kaarsen met kerst: versier je huis met deze elegante en traditionele decoraties
Advertisement

Elk jaar kun je je uitleven met duizend verschillende manieren om je huis te versieren voor de feestdagen, maar soms is het leuk om de traditionele symbolen van kerst te gebruiken, waaronder kaarsen. Kaarsen zijn vaak rood, maar ook eenvoudige, meer klassieke witte kaarsen kunnen altijd de sterren van de decoraties zijn.

Kaarsen in de meest eenvoudige kleuren zijn perfect in combinatie met groene bladeren, rode bessen, hout of ook metalen en fonkelende details: laat je inspireren door de onderstaande ideeën voor het gebruik van witte kaarsen in je decoraties.

Advertisement

Plaats ze in het midden van een kroon van groen gebladerte: je kunt de meer klassieke dennen en sparren gebruiken, maar ook die met zilverkleurig blad, zoals eucalyptus of olijfbomen.

Advertisement

Veel stukken houtschors om een krans te maken die de kaarsen in het midden omlijst, en verder vetplantjes en wat kerstversieringe: het gaat erom het juiste kleurenpalet te vinden.

Als tafeldecoratie voor in de woonkamer, maar niet alleen: een hooggerand houten dienblad gevuld met takken, dennenappels en kaarsen.

Kaneelstokjes en een jute lint rond de witte kaarsen: het is snel en eenvoudig, maar mooi en bovenal, het ruikt heerlijk!

En je kunt de kaneelstokjes ook beschilderen met een dun laagje witte verf (met een beetje water verdunnen). Als je geen kaneel hebt, zijn takjes ook goed. Nog beter is het als je beschilderde dennenappels of linten in warme, omhelzende kleuren toevoegt.

Advertisement

Kaarsen van verschillende afmetingen, in potten en glazen, en verder besneeuwde bladeren, kant, zilveren versieringen: een magische compositie.

Als je takjes met rode bessen hebt, kun je ze op een witte keramische taartstandaard leggen, maar ook enkele soortgelijke metalen of houten voorwerpen, om de groep witte kaarsen in het midden wat kleur te geven.

Advertisement

 Een kaars in elke beker, zo schattig!

Flessen gevuld met water met dennentakken (rozemarijn kan ook!) en rode bessen, en lange witte kaarsen om als 'dop' te fungeren!

Advertisement

 Een lange, slanke tafeldecoratie met eenvoudige elegantie voor het kerstdiner.

 Nog een idee voor een standaard met kaarsen: een omlijsting van vetplanten, dennenboomtakjes en rode bessen.

Advertisement

Kaarsen zijn perfect om de schoorsteenmantel op een supermooie manier te versieren!

Welk idee vind je het mooist?

Advertisement