Maak gebruik van elke hoek van de kamers door ze met verschillende soorten planken en rekken in te richten

door Natasja

28 November 2021

Maak gebruik van elke hoek van de kamers door ze met verschillende soorten planken en rekken in te richten
Advertisement

Soms hebben je het gevoel dat de muren vol zijn of dat ze te rommelig zouden worden als je ze zou inrichten met extra planken of bovenkasten, maar tegelijkertijd ontstaat de behoefte aan een paar extra planken voor boeken, planten, voorwerpen enzovoort. Dus waarom kijk je niet naar de hoeken van de kamers? En zelfs de randen!

Je kunt eenvoudig handige planken en rekken met een verfijnd ontwerp monteren, waarmee je elke kamer, of ook de gangen tussen verschillende kamers, stijlvol kunt inrichten. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

De mode die in de loop der jaren populairder is geworden, is het gebruik van blinde planken, d.w.z. zonder zichtbare beugels, ook voor hoekplanken.

Advertisement

Ze kunnen van verschillende diktes zijn en de hoek van de kamer in een "L"-vorm volgen. In dit geval hebben ze dezelfde diepte als de wandkast, waarvan ze bijna een verlengstuk lijken.

Afhankelijk van de smaak en de kleur van de meubels kun je houtsoorten in verschillende kleuren kiezen, of ze met de juiste impregneermiddelen veranderen.

Driehoekige legplanken worden gebruikt voor een groter oppervlak, waar ze niet te veel plaats innemen. Ook dit zijn blinde planken en met elkaar verbonden door een koord, en hebben afgestompte uiteinden.

Grotere en grotere driehoeken vullen de ruimte tussen twee convergerende muren. Een idee dat in elke kamer past.

Advertisement

Ook erg mooi zijn de planken gemaakt van onbewerkte houtschijven, waar alle natuurlijke nerven goed opvallen.

Een ander idee dat steeds meer populairder wordt, zijn planken die de randen omsluiten en dus naar buiten uitsteken. Ze zorgen vaak voor interessante kleurcontrasten met de muren, en zijn bijna altijd blinde planken.

Advertisement

Ze kunnen ook worden opgesteld als lijsten die aan weerszijden van de rand lijken te buigen, waardoor een opvallend patroon op de muur ontstaat.

Parallelepipedum rekken, met witte buitenkant en gekleurde onderkant: ze overlappen elkaar en richten een verder anonieme hoek in. Een project dat met DIY kan worden nagemaakt, zelfs door houten kisten te recyclen.

Advertisement

Een "onzichtbare" hoek, gecreëerd door een uitsparing in de muur, die een gelegenheid wordt om een zeer mooie plank in te voegen, waarbij de planken aansluiten op een lange natuurlijke houten stam.

En als de hoek van de kamer wordt opgevuld met een balk van waaruit zich verschillende planken ontvouwen, lijkt het bijna een boom!

Advertisement

Maar je kan ook een echte boom gebruiken!

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement