Maak fantastische kerstversieringen van takken: ze zijn eenvoudig en stijlvol!

door Natasja

26 November 2021

Maak fantastische kerstversieringen van takken: ze zijn eenvoudig en stijlvol!
Advertisement

Wanneer de kerstvakantie aanbreekt, is het leuk om het huis te versieren met alle decoraties die je graag in de verschillende kamers ziet: naast de onvermijdelijke kerstboom, die je ook op een gestileerde manier kunt maken om ruimte te besparen maar nog wel de traditie in ere houdend, kun je vazen gebruiken of een manier vinden om enkele planken in het zicht te versieren.

Een manier om dit alles te doen is gebruik te maken van droge houten takken, van de grootste takken tot twijgen, ook die welke afkomstig zijn van wat snoeiwerk in de tuin. Er zijn heel veel ideeën om ze als decoraties in huis te gebruiken, ook aan de plafondlamp! Kijk eens naar de suggesties hieronder.

Advertisement

Een tak met veel takjes, in een hoge vaas met zand of een ander materiaal van gelijk gewicht: je kunt hem versieren zoals je wilt, misschien door hem wit te verven en dan kerstballen te kiezen met een kleurenpalet dat bij de inrichting past.

Advertisement

Je kunt deze takken ook verven met glitterverf: ze vinden altijd wel een plekje ergens met kerst!

Ze zijn ook heel mooi als ze in hun natuurlijke kleur worden gelaten, en als je ze niet overlaadt met versieringen hebben ze zelfs geen kiezelsteentjes of zand nodig om in vazen op hun plaats te blijven.

Als extraatje wikkel je er dunne led-lichtsnoeren omheen, zodat je ook 's avonds van deze creaties kunt genieten.

Aardewerken potten of metalen emmers kunnen de grotere takken bevatten voor decoraties op de grond.

Advertisement

Als je de basis wilt bedekken, misschien omdat de methode om de tak aan een steun vast te maken er niet zo mooi uit ziet, kun je vele materialen gebruiken: allerlei soorten stoffen, jute of ook gebladerte.

Een eenvoudige metalen bak wordt een perfecte pot met een laagje witte verf, zoals die de takken in deze compositie bedekt.

Advertisement

In plaats van alleen kerstballen kunnen ook touwtjes met gekleurde wollen pompons worden gebruikt: ze zijn licht en brengen de takken niet in beweging onder hun gewicht.

Er zijn genoeg ideeën met kunstsneeuw!

Advertisement

De meest gedraaide takken (die van de kronkelhazelaar zijn perfect) zijn perfect voor kerstversieringen, zelfs aan de plafondlamp.

En waarom ook geen takversieringen aan de bogen?

Welk idee vind je het mooist?

Advertisement