De truc om leren laarzen en tassen schoon te maken? Dat is deze efficiënte en zuinige zeep

door Natasja

29 December 2021

De truc om leren laarzen en tassen schoon te maken? Dat is deze efficiënte en zuinige zeep
Advertisement

Een goed paar leren laarzen, evenals een stevige tas of reistas, zijn duurzame items in elke kast, het soort dat je ook werkelijk jarenlang zult blijven gebruiken. Op voorwaarde dat ze goed onderhouden worden.

Het is waar dat ze goed bestand zijn tegen water en vuil, maar het blijven materialen van natuurlijke oorsprong die zorgvuldig moeten worden onderhouden om hun kenmerken zo lang mogelijk intact te houden. Een zeer goedkoop en vrij gemakkelijk te vinden product om een paar besmeurde schoenen of een tas schoon te maken en te poetsen, is zadelzeep, net als die voor paardenzadels wordt gebruikt. Lees verder om te weten te komen hoe je het op alle lederen oppervlakken kunt gebruiken.

Advertisement
Pixnio, Pixabay

Pixnio, Pixabay

Het kan ook worden gebruikt op laarzen of schoenen die "ingevet" moeten worden, maar ook op leren jassen, zelfs op zitbanken en fauteuils, of leren voorwerpen: het belangrijkste is dat het op leer wordt gebruikt en niet op suède.

Hoe gebruikt je het?

De meeste verpakkingen worden geleverd met een spons: gebruik deze om een kleine hoeveelheid product te nemen en wrijf het op het te reinigen en te vernieuwen voorwerp, met ronddraaiende bewegingen, waarbij je aandringt op de vlekken voordat je het uitspreidt om het hele oppervlak te reinigen. Als je klaar bent, veeg het af met een zachte doek om het overtollige product af te werken en te verwijderen.

Zorg ervoor dat de spons niet nat wordt: alleen de spons moet na gebruik met water worden gewassen, en hij moet goed droog zijn voordat hij opnieuw met zeep wordt gebruikt.Je kunt ook overgaan tot de volgende stap, het oppoetsen met een speciaal poetsmiddel voor leer, voor een echt glanzend effect.

Voor het reinigen van leder, ook in het geval van banken, worden vaak reinigingsmelk genoemd die je op het leder kunt gebruiken. Het kan werken, maar ze bevatten vaak parfums of olieachtige bestanddelen die het leereffect op den duur beschadigen. Dus als je geen specifiek product voor leer hebt, en je hebt geen melk die echt werkt, is zadelzeep de oplossing om te proberen.

Het is echt de moeite waard om altijd zadelzeep in huis te hebben, je zult het uiteindelijk in veel verschillende gevallen gebruiken!

Advertisement