Maak je huis magisch tijdens de kerstdagen met deze fantastische hangende decoraties

door Natasja

24 November 2021

Maak je huis magisch tijdens de kerstdagen met deze fantastische hangende decoraties
Advertisement

Met kerst houden we er allemaal van onze huizen te versieren met de traditionele symbolen van de festiviteiten, of ook met versieringen van de gebruikelijke materialen maar op een originele manier geherinterpreteerd: een manier om dit te doen en een vleugje creativiteit in huis te brengen is verschillende soorten decoraties te maken die aan het plafond komen te hangen.

Door takken, kerstballen en zelfs de boom zelf in de lucht te laten zweven, worden deze decoraties nog unieker, maar vooral magisch. De enige beperking is je fantasie. Laat je dus inspireren door de onderstaande ideeën om soortgelijke decoraties te maken.

Advertisement

Als het moeilijk is om haken aan het plafond te hangen, is het ook een idee om takken, eventueel versierd met lichtsnoeren, aan de muur te hangen, is weer eens iets anders dan de gebruikelijke krans.

Advertisement

Deze bebladerde takken van sparren en verschillende naaldbomen zijn erg mooi, en als je van een miminalistische decoratiestijl zoals de Scandinavische stijl houdt, zijn ze de beste soort decoratie.

Een alternatief voor coniferen kunnen eucalyptustakken zijn, die zo in de mode zijn dat ze vaak in zeer goede kwaliteit als kunsttakken te vinden zijn, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat ze hun bladeren verliezen of van kleur veranderen.

In het algemeen zijn alle planten die in de winter boordevol rode bessen hebben populair: de bekendste is hulst, maar de keuze is eigenlijk ruim.

Als je geen mogelijkheid hebt om groene takken te gebruiken, of als je de decoratie lang wilt laten hangen en bang bent dat de naalden en bladeren er te snel afvallen, dan kunnen ook eenvoudige takken zonder bladeren of naalden prachtige decoraties worden: ze hebben misschien meer versieringen of lichtjes nodig.

Advertisement

Kaarsen in de haard, een rij kousen om te vullen met snoepjes en daarboven een rail vol bellen van verschillende afmetingen. Dit laatste kan een vast decoratie-element zijn, maar waarom zou je dit idee niet gebruiken om een decoratie te maken met veel versieringen of veel kerstbellletjes van verschillende afmetingen?

De grootste en kleurrijkste kerstballen zien er ook prachtig uit als ze met kettingen of linten aan het plafond hangen.

Advertisement

Of ook vastgemaakt aan een krans!

Boomtak- en baldecoraties zijn ook mooi in een shabby chic uitvoering, zelfs voor een plekje buiten het huis.

Advertisement

Deze decoratie lijkt bijna op een nest!

Door nylon draden lijkt het of de ballen op magische wijze zweven om een drijvende boom te vormen.

Advertisement

Ook Superman kan de kerstboom helpen de zwaartekracht te trotseren.

Zou je het leuk vinden om hangende decoraties te maken voor kerst?

Advertisement